Více informací o Villa Antinori Rosso Toscana IGT - Marchesi Antinori
Víno Villa Antinori Rosso Toscana z toskánského vinařství Marchesi Antinori má ve sklenici jasně rubínově červenou barvu. Pokud sklenicí vínem zatočíte, můžete u tohoto červeného vína vnímat prvotřídní vyváženost, protože není vodnaté ani sirupovité či likérové na stěnách sklenice. Ve sklenici se toto červené víno z Marchesi Antinori projevuje vůní ostružin, černých třešní, černého rybízu, moruše a borůvek, kterou doplňuje černý čaj, perníkové koření a doutníková krabice. Na patře se Villa Antinori Rosso Toscana z Marchesi Antinori otevírá nádherně suché, přilnavé a aromatické. Je suché a opravdu suché. Toto červené víno patří do druhé skupiny, protože bylo lahvováno pouze s 1,5 g zbytkového cukru. Toto rozplývající se, hutné a sametové červené víno je na patře vyvážené a mnohotvárné. Díky vyvážené ovocné kyselosti Villa Antinori Rosso Toscana lichotí chuti sametovým pocitem, aniž by mu chyběla šťavnatá živost. Závěr tohoto dobře vyzrálého červeného vína z toskánské vinařské oblasti, přesněji z Toscana IGT, nakonec přesvědčí pozoruhodným závěrem.
Vinifikace Marchesi Antinori Villa Antinori Rosso Toscana
Toto vyvážené červené víno z Itálie je vyrobeno z odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Sangiovese a Syrah. Bezpochyby je Villa Antinori Rosso Toscana určeno také klimatickými a stylistickými faktory Toscana IGT. Toto italské víno lze doslova označit za starosvětské víno, které se prezentuje mimořádně působivým způsobem. Zralost hroznů pro toto víno vyrobené z odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Sangiovese a Syrah je do značné míry ovlivněna klimatem pěstitelské oblasti. V Toskánsku se hroznům daří v teplém podnebí, což se mimo jiné projevuje obzvláště dobře vyzrálými hrozny a poměrně vysokou hmotností moštu. Hrozny pro toto červené víno z Itálie se sklízejí výhradně ručně v okamžiku optimální zralosti. Po sklizni se hrozny co nejrychleji převezou do lisovny. Zde se třídí a pečlivě drtí. Kvašení pak probíhá v malých dřevěných sudech při kontrolovaných teplotách. Po kvašení následuje 18 měsíců zrání ve francouzských, amerických a maďarských dubových sudech. Po zrání v sudech následuje výrazné zrání v lahvích, díky němuž je toto červené víno ještě komplexnější.
Doporučení k jídlu pro Marchesi Antinori Villa Antinori Rosso Toscana
Toto italské víno si nejlépe vychutnáte při teplotě 15-18 °C. Je ideálním doplňkem ke špagetám s kapary a rajčatovou omáčkou, kachním prsíčkům s cukrovým hráškem nebo pórkové polévce.
Ocenění pro Villa Antinori Rosso Toscana
James Suckling: 92 bodů pro rok 2019
- Další produkty od Marchesi Antinori