♥ Aktuálně 15 636 wines pouze pro vás! ♥
Osobní rada!
Bezpečné balení!
Spolehlivá doprava!

Vína Nero d'Avola

(165)

Nero d’Avola, tradiční odrůda červeného hroznu ze Sicílie, která je dnes celosvětově ceněna, se pod teplým a středomořským větrem rozvíjí do komplexního červeného vína. Tmavě rubínově červená, téměř černá, jak naznačují hrozny, tvoří dobře strukturované tělo, které ví, jak přesvědčit příjemnou kyselinkou a vydatným ovocem.

Zjistěte více o Vína Nero d'Avola
Zavřít filtry
od do
%💰  
🏆  
24 h 🚀  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Prodej
TIP!
6er Kennenlernpaket - TANK Weine von Cantine Minini
Prodej
TIP!
Bio Bio
Veganské Veganské
Nero d'Avola DOC - Käfer
Bio Bio
Veganské Veganské
Czerwone wino Czerwone wino
Suchá Suchá
Itálie Itálie
Sicílie Sicílie
Chiaramonte Nero d'Avola Sicilia IGT - Firriato
2020
Czerwone wino Czerwone wino
Suchá Suchá
Itálie Itálie
Sicílie Sicílie
-
Czerwone wino Czerwone wino
Suchá Suchá
Itálie Itálie
Sicílie Sicílie
Mandrarossa Cartagho - Cantine Settesoli
2018
2019
Czerwone wino Czerwone wino
Suchá Suchá
Itálie Itálie
Sicílie Sicílie
MEA CULPA Vino Rosso Italia in Holzkiste - Cantine Minini
Czerwone wino Czerwone wino
Polosuchá Polosuchá
Itálie Itálie
Apulie Apulie Sicílie
MEA CULPA Vino Rosso Italia 1,5 l Magnum - Cantine Minini
Czerwone wino Czerwone wino
Polosuchá Polosuchá
Itálie Itálie
Apulie Apulie Sicílie
Baccaria Nero d'Avola Terre Siciliane - Cantine Paolini
2021
Czerwone wino Czerwone wino
Suchá Suchá
Itálie Itálie
Sicílie Sicílie
Collezione Famiglia Passivento Nero d'Avola Rosato - Barone Montalto
2020
2021
Růžová víno Růžová víno
Polosuchá Polosuchá
Itálie Itálie
Sicílie Sicílie
Hugonis Terre Siciliane IGT - Tenuta Rapitalà
2019
Czerwone wino Czerwone wino
Suchá Suchá
Itálie Itálie
Sicílie Sicílie
MEA CULPA Vino Rosso Italia 1,5l Magnum in Holzkiste - Cantine Minini
Czerwone wino Czerwone wino
Polosuchá Polosuchá
Itálie Itálie
Apulie Apulie Sicílie
Nero d'Avola Sicilia DOC - Barone Montalto
2021
Czerwone wino Czerwone wino
Suchá Suchá
Itálie Itálie
Sicílie Sicílie
-
2021
Czerwone wino Czerwone wino
Suchá Suchá
Itálie Itálie
Sicílie Sicílie
Při nákupu 12 kusů ušetříte 6 %!
NEU
Bio Bio
Otto/Otto Nero d'Avola - Baroni di Pianogrillo
2020
Při nákupu 12 kusů ušetříte 6 %!
NEU
Bio Bio
Czerwone wino Czerwone wino
Suchá Suchá
Itálie Itálie
Sicílie Sicílie
1 Od 7

Víno Nero d'Avola - jih, slunce a Sicílie

V minulosti stále míchané víno, dnes vysoce kvalitní a oceněné špičkové víno - Nero d’Avola je vedle mandle, olivového oleje a sladkého dezertního vína Marsala považováno za nejúspěšnější export na Sicílii. Pojďte s námi na cestu a objevte starobylá města, sicilská knížata a černochy z Avola.

# ### 1 ####

Černé a přesto barevné - červené víno Nero d’Avola

Nero d’Avola Víno je zdaleka nejrozšířenější odrůdou na Sicílii. Zaujme silným ovocem, hladkou strukturou a tmavě červenou barvou. Kvůli těmto aspektům byla Nero d’Avola po dlouhou dobu používána jako míchané víno a dokonce si našla cestu do Francie. Se sicilským hroznem našli Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz a místně také Frappato barevného a ovocného partnera. Až v roce 1990 vytvořili sicilští vinaři s novým porozuměním a jednodruhovými červenými víny Nero d’Avola trend. Červené víno vyrobené z černých a koncentrovaných hroznů je dnes v mezinárodní poptávce a již získalo řadu ocenění. Od té doby se samozřejmě vinaři zabývali pěstováním Nero d’Avola, známého také pod názvem Calabrese nebo principem Siciliano. To naznačuje vysoký stav odrůdy červeného hroznu, protože tato odrůda je místně známá jako sicilský princ, jen princip Siciliano.

Postava Sicílie v láhvi - chuť červeného vína Nero d’Avola „####

Nero d’Avola je komplexní červené víno, kulaté a měkké, které primárně vytváří akcenty rubínově červenou a tmavou barvou. Navíc je to dobrá struktura a ostré ovoce, které vysvětlují popularitu italské odrůdy. Chuť je obklopena ovocnými tóny, jako jsou ostružiny, třešně a švestky, ke kterým jsou přidány tóny džemu, lékořice a dokonce i kůže. V ideálním případě lze čokoládu a středomořské koření objevit také v celém těle. Nero d’Avola je vždy ovocná, zvláště pokud červené víno zraje v nerezových tancích. Na druhé straně dřevo dělá víno vydatnějším - v obou případech populární, v jednotlivých případech oceněné.

Nero d’Avola Terre Siciliane - řada vín ze Sicílie

Cuvée Nero d’Avola - s Merlotem a Syrah

Nero d’Avola byl po dlouhou dobu obecně považován za míchané víno. A dokonce ani dnes červené víno neztratilo nic ze svého potenciálu pro cuvée. Hustá struktura a rubínově červená barva doplňuje charakter Merlota nebo Syrah. Například Nero d’Avola Merlot IGT 2017 z vinařství Vaccaro má silné ovoce a sametové tělo - se silnými stránkami Nero d’Avola a Merlot. Neméně populární je kompozice od Nero d’Avola a Syrah. Vyvážené a temperamentní cuvée přesvědčí italskou kuchyní - speciálně vyzrálými sýry - nebo si jen tak pochutnat.

Nero d’Avola Rosé

Složité, malé a tmavé hrozny jsou také první volbou pro vinifikaci růžových vín na Sicílii. Dodávají rosé hravou lehkost, která obohacuje slunečné dny a náladové noci o plně zralé a živé ovoce. Kromě osvěžující minerality a charakteristických tónů malin a ostružin dělá z neformální chuti růžová vína Nero d’Avola zážitek z polibku na slunci.

Marsala - sladkosti ze Sicílie

Městečko Marsala, známé ze sicilských břehů, používá také odrůdu Nero d’Avola, aby dodalo dezertnímu vínu Marsala více struktury a lákavé barvy.

Původ vína Nero d’Avola

# ### 5 #### Centrem Nero d'Avola je samozřejmě Avola, sicilské město v jižní provincii Syrakusy. Víno se zde pěstuje již od starověku, v neposlední řadě díky řeckým kolonistům, kteří pěstovali vinnou révu přivezenou ze Syrakus do Taorminy. Vinice lze nalézt na téměř celé Sicílii s Nero d’Avola. Pouze v okolí Etny se odrůda révy nepěstuje. Noto a Pachino jsou další proslulé vinařské oblasti, ze kterých pocházejí ta nejlepší červená vína Nero d’Avola. Slunečné a suché počasí, stejně jako výživná, oblázková a jílovitá vulkanická půda na Sicílii, jsou jednoduše předurčeny pro tradiční odrůdu. Kamenné podloží poskytuje vinicím blízko země teplo i v noci, dokud plná zralost nepovede k ručnímu sběru v září.

 

 

Známá vinařství na Sicílii

V rozmanitosti vín sestavených našimi someliéry najdete některá z nejznámějších a mezinárodně uznávaných vinařství na Sicílii.

  • Barone Montalto
  • Cantine Minini
  • Paolini
  • Cusumano
  • Duca di Salaparuta
  • Feudo Arancio
  • Firriato
  • Planeta
  • Sallier de la Tour
  • Tasca d’Almerita

Calabrese a Nero d’Avola - etymologie a původ

Díky tmavému tělu bylo vyvinuto jméno Nero d’Avola, což v překladu znamená něco jako černá od Avola. Prostřední jméno - Calabrese - naznačuje původ z Kalábrie, ale jiné derivace jsou pravděpodobné. Odrůda byla poprvé zmíněna v roce 1696 botanikem Francescem Cupanim pod názvem Calavrisi, dialektem pro Calabrese. Toto jméno by mohlo odkazovat na Calaulisi, což lze odvodit z Caia Avola - hroznů z Avola.

Další teorie naznačuje, že obchodníci obchodovali s vínem Nero d’Avola ze Sicílie jako Calabrese, protože Calabria někdy vyráběla mnohem populárnější víno. Něco podobného se již stalo Sangiovese nebo Canaiolo Nero, jejichž synonyma zahrnují Calabrese. Další synonyma pro Nero d’Avola jsou Calabrese d’Avola, Calabrese Dolce, Niureddu Calavrisi a Calabrese di Vittoria.

Odkud název pochází, hlavní je, že Nero d’Avola pochází ze Sicílie. Ačkoli Austrálie, USA a Malta také pěstují jednu nebo druhou vinici.

Nero d’Avola - vysoká kvalita se stavem DOC

Sicilský Nero d’Avola je obecně považován za velmi kvalitní červené víno. Vína se nicméně vyvíjejí různými způsoby podle místního terroiru, takže mnoho označení bylo korunováno statusem DOC (Denominazione di origine controllata) a IGT (Indicazione Geografica Tipica) nebo IGP (Indicazione Geografica Protetta). Zejména červená vína Nero d’Avola z malebného barokního města Noto jsou kromě statusu DOC mezinárodně proslulá. Kromě toho se jako IGT lisuje také mnoho červených vín Nero d’Avola - dnes více IGP. Červená vína IGT, která jsou obecně určena pro venkovská vína, již získala řadu ocenění, například zlatou medaili na mezinárodní soutěži „International Wine & amp; Soutěž duchů “. Trvale vysoká kvalita, díky nejlepším pěstitelským podmínkám a skvělé práci ve vinném sklípku - víno Nero d’Avola je vynikající italské červené víno, které v budoucnu pozná jen jednu cestu: od sklenice po patro.

Vinařské oblasti pro Nero d’Avola a víno ze Sicílie

Zatímco centrum vína Nero d’Avola je na jihu ostrova, odrůda hroznů se pěstuje po celém ostrově. Sicílie však může nabídnout i více, například dezertní víno Marsala nebo osvěžující vína z Etny. V závislosti na pěstitelské oblasti se otevírají různé aspekty terroiru, které upřednostňují speciální odrůdy hroznů.

DOC rostoucí oblasti na Sicílii

Marsala

Marsala DOC, která je známá hlavně pro slavné dezertní víno, se rozprostírá kolem přístavního města Marsala, které je zakotveno na západě ostrova. Podle pokynů DOC se pěstují téměř výhradně odrůdy vinné révy, které jsou schváleny pro Marsalu, včetně Nero d’Avola spolu s dalšími bílými a červenými odrůdami.

Menfi

S DOC Menfi mají provincie Agrigento a Trapani vysoce kvalitní vinařskou oblast, která produkuje jak bílá, tak červená vína té nejvyšší kvality. Pro vína od DOC Menfi lze samozřejmě použít pouze vybrané odrůdy. Chardonnay, Grecanico, Sangiovese a samozřejmě Nero d’Avola.

Alcamo

Na západě ostrova se nachází také Alcamo, označení DOC nedaleko města Palermo. Sicilská pěstitelská oblast má co nabídnout od míchaných vín po jednoodrůdová vína. Včetně například Alcamo Rosso a Alcamo Rosato. Pro první je vyžadováno minimálně 60% Nero d’Avola a Rosato také rád používá tmavé hrozny.

Faro

#### 7 #### Na severovýchodním cípu Sicílie je oblast pěstování DOC Faro, jejímž středem je město Messina. Vznikají zde vynikající vína s jedinečným charakterem. Odrůdu Nero d’Avola zde najdete pouze v malém množství, spíše se zaměřujeme na odrůdy Nerello Mascalese a Nerello Cappuccio. Vysoká poloha a nízké teploty v noci zajišťují nesrovnatelnou svěžest.

Cerasuolo di Vittoria

Víno Cerasuolo di Vittoria DOCG ze stejnojmenné pěstitelské oblasti má svůj vlastní seznam pokynů, které jasně popisují odrůdy a sklizeň. To vyžaduje podíl mezi 50 a 70% v Nero d’Avola, který doplňuje Frappato. Hrozny rostou z Ragusy do Catanie na jihu ostrova.

 

Eloro

Nedaleko Cerasuolo di Vittoria se rozkládají vinice pěstitelské oblasti Eloro, která je známá zejména pro růžová a červená vína. Takže rostte mezi Syrakusami a Ragusou, uprostřed leží městečko Noto, Pignatello, Frappato a Nero d’Avola, které podle předpisů DOC tvoří většinu téměř odrůdových vín.

Etna #### 9 ####

Na úpatí mohutné Etny rostou révy na vulkanické půdě bohaté na minerály. Za těchto podmínek vzkvétají zejména bílé odrůdy, zejména odrůdy Carricante, Catarratto Bianco a Trebbiano. Pokud jde o červené víno, nejdůležitější odrůdou je Nerello Mascalese, která musí být u vína DOC z Etny 80%.

Malvasia delle Lipari

Liparské ostrovy severně od Sicílie jsou známé sladkým bílým vínem Malvasia, které se vyrábí z Malvasia di Sardegna a Korinthiaki. DOC Malvasia delle Lipari tedy zaujímá zvláštní postavení, protože se nepěstují téměř žádné stopy po typických sicilských odrůdách.

Pantelleria

#### 11 #### Totéž platí pro ostrov Pantelleria, protože v rámci Pantelleria DOC se lisují hlavně likéry, šumivá vína a šumivá vína. Zejména Moscato di Pantelleria se těší vysoké reputaci na ostrově i mimo něj. Hlavní odrůdou malého středomořského ostrova je Muscat d’Alexandrie a je oblíbený téměř u všech vín z Pantelleria.

 

 

 

Zajímavá fakta o červeném víně Nero d’Avola „####

Co je Nero d’Avola?

Nero d’Avola je tradiční a vysoce kvalitní odrůda, která pochází z ostrova Sicílie. Dnes je ušlechtilou vinnou révou osázeno více než 20 000 hektarů kultivační plochy. Víno Nero d’Avola bylo dříve považováno za směsné víno, ale od 90. let si červené víno získalo mezinárodní pověst. Nero d’Avola obvykle zrálo jako červené víno, ale stále populárnější je také jako růžové víno.

Jiná jména pro Nero d’Avola jsou:

  • Calabrese
  • Principe Siciliano
  • Calabrese Dolce
  • Calabrese di Vittoria
  • Niureddu Calavrisi

Jak dlouho můžete červené víno Nero d’Avola skladovat?

Červená vína Nero d’Avola mají dobrý skladovací potenciál. Doporučuje se víno pít během prvních 5 až 7 let, ale některá robustní vína mají trvanlivost až 10 let. Aby víno Nero d’Avola bylo možné vychutnávat i po této době, mělo by být skladováno na chladném, tmavém a suchém místě.

Jak dlouho vydrží otevřená láhev vína Nero d’Avola?

Otevřená láhev Nero d’Avola by se měla vypít během prvních dvou dnů po otevření. Jinak úroveň láhve rozhoduje o tom, jak dlouho si víno udrží svůj charakter. Pokud je láhev stále plná, může být víno uchováváno vzduchotěsně v chladničce až 7 dní. Méně plnění znamená méně dní - půl lahve vydrží dobré 3 dny. S uzávěrem lahve lze trvanlivost otevřené lahve znovu prodloužit.

Doporučení pro jídlo pro Nero d’Avola

Nero d’Avola se hodí téměř ke každé italské kuchyni. Ať už se jedná o pizzu, polentu nebo grilovaná jídla - silné ovoce doprovází všechny druhy pokrmů s létáním a chutí. Nero d’Avola z ocelové nádrže je také ideální pro pečenou zvěřinu se zapečeným bramborem nebo salsiccí.

Jaká je ideální teplota pití pro vína Nero d’Avola?

Teplota pití pro červená vína Nero d’Avola je kolem 16 ° C až 18 ° C.

IGT Terre Siciliane

Úroveň kvality IGT, zkratka pro Indicazione Geografica Tipica, popisuje venkovské víno oblasti. S IGT Terre Siciliane, dříve Sicilia IGT, si také tento status nárokuje Sicílie, která znamená vysoce kvalitní vína v kvalitě venkovských vín. Na rozdíl od Německa je sicilské venkovské víno obvykle považováno za vysoce kvalitní víno, které se podává k jídlu, sdílení a vychutnávání.

Oblast produkce vín IGT Terre Siciliane

Téměř všechny vinice na Sicílii jsou pěstovány podle pokynů IGT Terre Siciliane. Různé regiony se navzájem liší, někdy drasticky. Sever protínají hlavně pohoří, jihozápad a střední Sicílie jsou stále kopcovité, na jihu rozsáhlá plošina. Na východě dominuje Etna, sopečná půda nabízí velmi speciální terroir, který slibuje ideální podmínky, zejména pro sicilská bílá a růžová vína. Celý středomořský ostrov zažívá spoustu slunce a ochlazujících větrů - to se vegetaci na vinici líbí.

Kupte si víno Nero d’Avola, užívejte si jih

Nejlepší červená vína Nero d’Avola, jednodruhová, jako cuvée nebo rosé, najdete na VINELLO.de za nízkou cenu. Naši someliéři pro vás sestavili bohatý výběr sicilských vín z tradiční odrůdy hroznů Nero d’Avola, kterou si můžete snadno koupit na účet od první objednávky. Nabízíme vám také řadu platebních možností, abyste si mohli objednat své oblíbené položky podle vašich přání. Jakmile je nákupní košík naplněn, vaše vína budou brzy bezpečná, klimaticky neutrální a od hodnoty nákupu 120 € dokonce doprava zdarma. Máte nějaké dotazy, požadavky nebo potřebujete informace o širokém světě vína? Naši kompetentní zaměstnanci jsou vám k dispozici na telefonním čísle 0049 351 469 256 55 nebo na adrese [email protected].

Vaše výhoda, naše nabídka

Rádi bychom vás inspirovali vínem, nakupování k tomu již patří. Nabízíme vám:

  • Nákup na účet od první objednávky
  • četné možnosti platby
  • Rychlé, klimaticky neutrální a bezpečně zabalené doručení
  • Doprava zdarma od hodnoty nákupu 120 €
  • Odborné rady someliérů na čísle 0351 - 469 256 55
  • 12 týdnů právo na vrácení
  • Poukazy a zajímavé nabídky prostřednictvím zpravodaje
  • obrovský výběr nejlepších vín, lihovin, kávy a lahůdek

Objevte vysoce kvalitní a charakteristická červená vína Nero d’Avola od nejlepších ročníků a vynikajících vinařství na VINELLO - váš partner pro dobrý vkus a lepší požitek z největšího středomořského ostrova.

Sommelierský tip

V létě může být sicilské víno také trochu chlazeno a stát se absolutním potěšením. Chcete-li to provést, jednoduše vložte víno do chladničky asi na půl hodiny, než jej otevřete.

Pokud víno pochází přímo ze sklepa, je vhodné červené víno Nero d’Avola zkombinovat, tj. pomalu ho přivést na teplotu pití. Po nalití do karafy na víno dosáhne víno ideální teploty a slibuje skvělou chuť.

NAHORU NAHORU
NAHORU