Prosecco

(168)

Prosecco - oblíbená bublinková dokonalost. 

Zjistěte více o Prosecco
Zavřít filtry
od do
pouze nabídky  
24 h 🚀  
🏆  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Bio Bio
Bio Prosecco DOC - Valdo
Bio Prosecco DOC - Valdo
Šumivá víno Prosecco Spumante Suchá Itálie Benátsko
75218-IT-SW-GL-002-NV
Kaufe 6, spare 10%
Elevantum Prosecco Rosé Brut DOC 2020 - Valdo
Elevantum Prosecco Rosé Brut DOC 2020 - Valdo
Šumivá víno Prosecco Spumante brut - bruto Itálie Benátsko Prosecco DOC (IT)
75218-IT-SW-BL-003-NV
Marca Oro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Valdo
Marca Oro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Valdo
Šumivá víno Prosecco Spumante Suchá Itálie Benátsko
75218-IT-SW-GL-001-NV
Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
Šumivé víno Prosecco Frizzante brut - bruto Itálie Benátsko Prosecco DOC (IT)
70015-IT-SW-0001-NV-1
Bio Bio
Veganské Veganské
Prosecco Frizzante Bio DOC - Zonin
Prosecco Frizzante Bio DOC - Zonin
Šumivé víno Prosecco Frizzante brut - bruto Itálie Benátsko Prosecco DOC (IT)
70007-IT-SW-GL-008
Tip!
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC - Villa Sandi
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC - Villa Sandi
Šumivá víno Prosecco Spumante brut - bruto Itálie Benátsko Prosecco DOC (IT)
70015-IT-SW-GL-001
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC 0,375 l - Villa Sandi
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC 0,375 l - Villa Sandi
Šumivá víno Prosecco Spumante brut - bruto Itálie Benátsko
70015-IT-SW-GL-001-0375
il Fresco Rosé Millesimato Prosecco DOC 2021 - Villa Sandi
il Fresco Rosé Millesimato Prosecco DOC 2021 - Villa Sandi
Šumivá víno Prosecco Spumante brut - bruto Itálie Benátsko Prosecco DOC (IT)
70015-IT-SW-BL-005-20
Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry DOCG - Ponte
Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry DOCG - Ponte
Šumivá víno Prosecco Spumante extra suché - extra dry Itálie Benátsko Conegliano Valdobbiadene Prosecco DOCG (IT)
70658-IT-SW-GL-002-00
Pink Gold Prosecco Rosé DOC - Bottega
Pink Gold Prosecco Rosé DOC - Bottega
Šumivá víno Prosecco Spumante brut - bruto Itálie Benátsko
70601-IT-SW-BL-002-NV
Prodej
Tip!
3er Vorteils-Weinpaket - Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
3er Vorteils-Weinpaket - Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
70015-IT-SW-0001-3X-PKT
-
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC 0,2 l Piccolo - Villa Sandi
Šumivá víno Prosecco Spumante brut - bruto Itálie Benátsko
70015-IT-SW-GL-001-02
White Gold Prosecco Spumante DOC - Bottega
White Gold Prosecco Spumante DOC - Bottega
Šumivá víno Prosecco Spumante Itálie Benátsko Prosecco DOC (IT)
70601-IT-SW-BL-001-NV
Prodej
6er Vorteils-Weinpaket - Marca Oro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Valdo
6er Vorteils-Weinpaket - Marca Oro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Valdo
75218-IT-SW-GL-001-6X-PKT
Luna d'Or Prosecco Spumante Extra Dry DOC - Le Contesse
Luna d'Or Prosecco Spumante Extra Dry DOC - Le Contesse
Šumivá víno Prosecco Spumante extra suché - extra dry Itálie Furlansko-Julské Benátsko Prosecco DOC (IT)
70697-IT-SW-GL-009-NV
Prosecco Spumante Rosé Extra Dry Millesimato DOC 2021 - Val d'Oca
Prosecco Spumante Rosé Extra Dry Millesimato DOC 2021 - Val d'Oca
Šumivá víno Prosecco Spumante extra suché - extra dry Španělsko Benátsko Prosecco DOC (IT)
70017-ES-SW-BL-0082-19
Prosecco Superiore Brut Nature Valdobbiadene DOCG - Val D'Oca
Prosecco Superiore Brut Nature Valdobbiadene DOCG - Val D'Oca
Šumivá víno Prosecco Spumante Brut nature - dosage zéro Itálie Benátsko Conegliano Valdobbiadene Prosecco DOCG (IT)
70017-IT-SW-GL-012-NV
-
Prosecco Spumante Treviso DOC - Casa Gheller
Šumivá víno Prosecco Spumante brut - bruto Itálie Benátsko Prosecco DOC (IT)
70015-IT-SW-GL-010
Prosecco Spumante Brut DOC 1,5 l Magnum - Zonin
Prosecco Spumante Brut DOC 1,5 l Magnum - Zonin
Šumivá víno Prosecco Spumante brut - bruto Itálie Benátsko Prosecco DOC (IT)
70007-IT-SW-GL-004-NV
Villa Chiopris Prosecco Spumante Extra Dry Friuli DOC - Livon
Villa Chiopris Prosecco Spumante Extra Dry Friuli DOC - Livon
Šumivá víno Prosecco Spumante extra suché - extra dry Itálie Furlansko-Julské Benátsko Prosecco DOC (IT)
70235-IT-SW-GL-101-17
Canti Prosecco Frizzante DOC - Canti Family
Canti Prosecco Frizzante DOC - Canti Family
Šumivé víno Prosecco Frizzante Demi-Sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Itálie Benátsko
75801-IT-SW-GL-0023-NV
Bio Bio
Presa N° 3 Asolo Prosecco Frizzante DOCG 2018 - Prapian
Presa N° 3 Asolo Prosecco Frizzante DOCG 2018 - Prapian
Šumivé víno Prosecco Frizzante extra suché - extra dry Itálie Benátsko Asolo-Prosecco DOCG (IT)
70011-IT-SW-GL-0220-18
Prosecco frizzante DOP - Casa Defra
Prosecco frizzante DOP - Casa Defra
Šumivé víno Prosecco Frizzante extra suché - extra dry Itálie Benátsko
70342-IT-SW-GL-001
Prosecco Superiore extra dry Vino Spumante Valdobbiadene DOCG - Borgo Molino
Prosecco Superiore extra dry Vino Spumante Valdobbiadene DOCG - Borgo Molino
Šumivá víno Prosecco Spumante extra suché - extra dry Itálie Benátsko Prosecco DOC (IT)
70121-IT-SW-BL-742-NV
1 Od 7

Prosecco pochází z jedné z nejmalebnějších oblastí Itálie, kde Alpy splývají s měkkostí středomořské krajiny. Prosecco kombinuje jižní temperament s ovocnými tóny, které jsou typičtější pro severní zahrady. Spolu se středním obsahem alkoholu, který je obvykle mezi deseti a jedenácti procenty objemu, vznikne lehké italské šumivé víno nebo šumivé víno, které harmonicky zapadá do každého kola.

Co je Prosecco?

Prosecco je původně název odrůdy vinné révy, která byla pěstována výhradně v úzké pěstitelské oblasti v severovýchodní italské provincii Treviso. Tento hrozen Prosecco byl ceněn pro svůj jiskřivý, ovocný temperament již v Římské říši. Prosecco je označení původu od roku 2010, které odkazuje na téměř 18 000 hektarů vinic v Benátsku a sousední Friuli-Venezia Giulia. Odrůda se nyní nazývá Glera. Platí následující: Každé šumivé víno Prosecco , šumivé víno nebo tiché víno je jakostní víno, které má predikát DOC (Denominazione di origine controllata), ještě vyšší DOCG (Denominazione di Origine Controllata) e Garantita) nebo nový DOP (Denominazione d'Origine Protetta) nese. <nezlomitelná mezera="">

Během výroby je v popředí jedna odrůda hroznů

Hrozny Glera jsou docela kyselé. Proto si vyvíjí ovocné aroma, které často připomíná jablka a hrušky nebo také bobule a citrusové plody. Za účelem zdůraznění těchto primárních vůní se sklizeň obvykle odehrává v nejbližší možné době. U vinařů Prosecco je navíc rozšířený ruční sběr, protože réva se často nachází na strmých svazích, kde není možné použití strojů. To také vede k vyššímu výnosu a lepší kvalitě.

Pro výrobu Prosecca se používají většinou jednoodrůdové hrozny Glera. Pro doplnění chutí však mohou být přidány další odrůdy až do maximální výše 15 procent. Musí však také být typickými představiteli regionu, jako je Bianchetta, poněkud delší Glera lunga, Perera nebo Verdiso.

 

Jaký je rozdíl mezi sektem a Proseccem?

U vysoce kvalitního produktu Prosecco se kyselina uhličitá vytváří fermentací v nádrži nebo lahvi. Zde se rozlišuje mezi šumivým vínem Prosecco Frizzante a šumivým vínem Prosecco Spumante. U Frizzante vytváří kyselina uhličitá nižší tlak než u sektu a sektu. Dosahuje méně než tří barů. Jednoduchých zástupců lze také spojit pomocí řízeného chlazení a tiskových procesů. U Frizzante je navíc často možné lahve uzavřít šroubovacím uzávěrem. Šumivé víno má naproti tomu tlak kyseliny uhličité nejméně tři bary, a je tedy italským šumivým vínem. Může se však nazývat Prosecco Sekt, pouze pokud byla kyselina uhličitá vytvořena druhou fermentací. Mimochodem, v Itálii existuje také Prosecco jako tiché víno, ale zřídka si najde cestu přes Alpy.

 

 

Prosecco Spumante

Prosecco Spumante je šumivé víno, které vyrábí vlastní kyselinu uhličitou fermentací v lahvi nebo nádrži. Vysoký obsah oxidu uhličitého je ideální pro elegantní perlage, který může zůstat ve sklenici po dlouhou dobu. Klasickým rysem sektu je agraffe, drátěný věšák, který má držet korek na místě proti vysokému tlaku 3 bary nebo více.

  • Perlage: jemné a trvanlivé
  • Alkohol: min. 11,0% obj.
  • Kyselina: min. 4,5 g / l
  • Daň z přidané hodnoty: 1,02 EUR za 0,75 l
  • Tlak přibližně: od 3 do 5 bar

 

Nejdůležitější otázky & amp; Odpovědi pro dokonalý požitek

Rozhodli jste se koupit Prosecco v našem obchodě, pak bychom vám rádi pomohli s několika tipy, jak si Prosecco optimálně užít. Zde jsou nejdůležitější otázky a odpovědi.

Jak ukládáte Prosecco?

Prosecco se cítí nejpohodlněji, když je skladováno ve svislé poloze na chladném a tmavém místě při stejné teplotě, jak je to možné.

Jak dlouho může Prosecco vydržet?

Šumivá a šumivá vína se zpravidla nedělají na dlouhé skladování. To platí dokonce i pro jemné šampaňské a zejména pro šumivé, hravé Prosecco. Chce to být čerstvé. Pokud jsou skladovací podmínky dobré, lze lahve obvykle uchovávat jeden až dva roky. Vysoce kvalitní šumivé víno Prosecco nebo sekt lze skladovat až tři roky nebo o něco déle.

Jak dlouho trvá otevřené Prosecco?

Protože Prosecco Frizzante již přináší menší tlak než sekt nebo sekt, měly by se tyto lahve ihned po otevření vyprázdnit. Jen o dvě nebo tři hodiny později jemné perly jasně ustoupí. Prosecco Spumante udržuje svoji strukturu o něco déle. Skladování do následujícího dne je možné se speciálním zámkem v chladničce.

Při jaké teplotě se Prosecco pije?

Ideální teplota pití je mezi šesti stupni pro Prosecco brut a devět stupňů pro polosuché Prosecco. Pokud má být nechlazená láhev rychle uvedena na teplotu pití, doporučuje se tzv. Frapovací metoda. Láhev se umístí do chladiče šampaňského naplněného kostkami ledu. Nyní se přidá studená voda a sůl. Asi po 20 minutách by mělo být i Prosecco z kuchyňské police připraveno k nalití do sklenky na šampaňské.

Doporučení k pití - Kdy pijete Prosecco?

V jeho oblasti původu existuje jednoduchá odpověď na tuto otázku: vždy! Tam je šumivé víno Prosecco stejně jako šumivé víno Prosecco každodenním nápojem pro každou příležitost. Prosecco přirozeně hraje vynikající roli jako aperitiv, ale může být také podáván s předkrmy a lehkými hlavními jídly. Díky svému osvěžujícímu ovocnému charakteru je také šťastná, že je součástí každého společenského setkání.

Doporučení k jídlu - co se k Proseccu hodí?

Bílé ryby jako předkrm a jako hlavní chod se k Proseccu hodí téměř ve všech druzích přípravy. Kromě toho se šumivé víno Prosecco často podává s Caprese, slavným rajčatovým salátem s mozzarellou a bazalkou, stejně jako s řadou dalších letních specialit od Bella Italia.

Tip: Prosecco je vynikajícím společníkem k mnoha pokrmům z těstovin a rizota.

 

Objednejte si Prosecco a vyzkoušejte Vinello

Prosecco můžete koupit v naší vinotéce levně a ve velkém výběru. Přivezete si tedy nejen kousek Dolce Vita domů, ale také využijete všech výhod Vinello. Můžete si vybrat z přibližně 14 platebních možností a rozhodnout se pro nákup na účet od první objednávky. Ochrana kupujících Google navíc zajišťuje bezpečné nakupování ve Vinello. Pokud byste si měli u nás koupit Prosecco online, které neodpovídá vašim očekáváním, máte 30denní právo na vrácení a komplexní korkovou záruku. Můžete si tedy koupit své oblíbené Prosecco z naší široké nabídky zcela bez rizika a spolehnout se na rychlé a spolehlivé doručení.

Prosecco Frizzante

Prosecco Frizzante je šumivé víno, do kterého se pomocí umělého tlaku a chlazení přidává relativně nízký oxid uhličitý. Frizzante po otevření rychle šumivé víno ztratí a promění se v šumivý šumivý tón víno, by proto měly být rychle vybijí. Umělý tlak pouze 1 - 2,5 baru umožňuje udržovat korek na místě pouze pomocí špagátu (šňůry). Alternativně se také používají korunkové uzávěry nebo šroubovací uzávěry.

  • Perlage: krátce
  • Alkohol: min. 10,5% obj.
  • Kyselina: min. 4,5 g / l
  • Tax DE: 1,02 EUR za 0,75 l / žádný, pokud je nižší než 3 bary a uzavřený bez korku s přidržovacím zařízením
  • Tlak přibližně: 1 - 2,5 baru
Wissenswertes zu Prosecco
Ist Prosecco und Sekt das gleiche?
Nein. Prosecco und Sekt unterscheiden sich in vielen Punkten, wie Rebsorte, Herstellung, Geschmack und Blubberbläschen-Konzentration. Neben den grundsätzlichen Richtlinien, unterscheiden sich die Beiden mehr durch das Verfahren in der Herstellung. Der frische und leichte Prosecco entsteht mithilfe der Charmat Methode, der Gärung in mehreren Edelstahltanks. Hochwertiger Sekt hingegen durchläuft meist dieselbe Herstellung wie Champagner. Die Méthode Traditionelle, bei der die zweite Gärung in der Flasche stattfindet.
Was versteht man unter Prosecco?
Prosecco ist der wohl bekannteste Schaumwein bzw. Perlwein Italiens. Er stammt aus demFriaul und Veneto, der Nordosten des Landes. Der Grundwein wird zum Großteil aus der Rebsorte Glera gewonnen. Nach mehreren Gärungen und der Zugabe von Hefe, Zucker und der abschließenden Dosage entsteht ein fruchtig-leichter Prosecco mit leichter Perlage.
Was ist guter Prosecco?
Guten Prosecco erkennt man in erster Linie daran, dass er mit dem DOCG Status ausgezeichnet ist. Dies garantiert, dass der Prosecco nach den offiziellen Richtlinien vinifiziert wurde. Die ursprüngliche Heimat des italienischen Perlweins ist Conegliano Valdobbiadene, wo bis heute Prosecco nach traditioneller Art hergestellt wird. Trägt der Prosecco diese Angabe auf dem Etikett, kann man getrost zugreifen.
Was ist Prosecco brut?
Brut ist die französische Bezeichnung für Schaumweine mit geringer Restsüße und herbem Abgang. Somit entspricht brut dem deutschen trocken. Schaumweine mit noch weniger Restsüße gelten als extra brut.
Wie wird Prosecco hergestellt?
Sobald die spät reifenden Glera-Trauben ihre Vollendung im Weinberg erreicht haben, gelangt die Ernte in den Weinkeller, wo sie gesäubert, gepresst und gemaischt wird. Der entstehende Saft fließt sodann in den ersten Tank für die erste Gärung. Heraus kommt der Grundwein, fruchtig, aromatisch und gering in Alkohol. Im zweiten geschlossenen Tank werden dem Stillwein Zucker und Hefe zugegeben. Damit wird die zweite Gärung gestartet und es bilden sich die beliebten Bläschen. Diese dauert, je nach Qualität des fertigen Prosecco, 3 bis 12 Monate. Bevor der perlige Wein in den dritten Tank übergeht, wird der zweite Tank gekühlt und die Gärung gestoppt. Alles, was nicht in den Prosecco soll, wie zum Beispiel Hefereste, wird nun gefiltert. Im dritten Tank wird die Dosage hinzugefügt. Diese entscheidet über die Süße des Prosecco. Schlussendlich geht es an die Abfüllung in Flaschen unter starkem Druck. Denn die Perlage soll ins Glas kommen und nicht bei der Herstellung entweichen.
Wie lagert man Prosecco?
Prosecco fühlt sich am wohlsten, wenn er aufrecht stehend an einem kühlen und dunklen Ort bei möglichst gleichbleibender Temperatur gelagert wird.
Wie lange ist Prosecco haltbar?
Perlende und schäumende Weine sind grundsätzlich nicht für eine lange Lagerung gemacht. Das gilt selbst für edlen Champagner und ganz besonders für den spritzig-verspielten Prosecco. Er will frisch genossen werden. Bei guten Bedingungen im Lager sind die Flaschen in der Regel dennoch ein bis zwei Jahre haltbar. Ein sehr hochwertiger Prosecco Sekt oder Spumante kann bis zu drei Jahren oder etwas länger lagerbar sein.
Wie lange hält geöffneter Prosecco?
Da Prosecco Frizzante schon von Hause aus weniger Druck als ein Schaumwein oder Sekt mitbringt, empfiehlt sich, diese Flaschen unmittelbar nach dem Öffnen zu leeren. Schon zwei, drei Stunden danach wird das dezente Perlen deutlich nachlassen. Ein Prosecco Spumante hält seine Struktur etwas länger. Eine Aufbewahrung bis zum nächsten Tag ist hier mit einem speziellem Vrschluss im Kühlschrank möglich.
Welchen Alkoholgehalt hat Prosecco?
Der Alkoholgehalt eines Prosecco Frizzante liegt bei mindestens 10,5 % Vol. Ein Proseccos Spumante besitzt hingegen mindestens 11,0 % Vol.
Bei welcher Temperatur wird Prosecco getrunken?
Die ideale Trink-Temperatur liegt zwischen sechs Grad für einen Prosecco brut und neun Grad für halbtrockenen Prosecco. Soll eine nicht gekühlte Flasche schnell auf Trink-Temperatur gebracht werden, empfiehlt sich die Methode des Frappierens. Dabei wird die Flasche in einen mit Eiswürfel gefüllten Sektkühler gestellt. Nun kommen kaltes Wasser sowie Salz hinzu. Nach etwa 20 Minuten ist selbst ein Prosecco aus dem Regal bereit, ins Sektglas gegossen zu werden.
Trinkempfehlung - wann trinkt man Prosecco?
Es gibt eine einfache Antwort auf diese Frage: immer! Dort ist Perlwein Prosecco ebenso wie Sekt Prosecco ein Getränk für jede Gelegenheit. Eine tragende Rolle spielt Prosecco natürlich als Aperitif, kann aber auch zu Vorspeisen und leichten Gerichten gereicht werden. Dank seines erfrischend-fruchtigen Charakters ist er darüber hinaus gerne bei jeder geselligen Runde dabei.
Welche Speise passt zu Prosecco?
Weißer Fisch als Vorspeise wie als Hauptgericht harmoniert in fast allen Arten der Zubereitung mit Prosecco. Darüber hinaus wird Prosecco Perlwein gerne zu Caprese sowie zahlreichen anderen sommerlichen Spezialitäten aus Bella Italia gereicht. Tipp: Prosecco ist ein super Begleiter für viele Pasta und Risotto.
NAHORU NAHORU
NAHORU