

Leo Hillinger - houževnatý k úspěchu
Leo Hillinger se narodil v roce 1967 v rakouském Eisenstadtu a vyrůstal v Joisu. Jeho láska k vínu se zrodila už v kolébce, protože jeho otec byl obchodník s vínem a měl vinárnu. Jeho život se vyznačoval nejen úspěchy, ale i mnoha neúspěchy. Cesta byla trnitá, ale jeho vytrvalost a odhodlání se nakonec vyplatily. Na otázku, jak dosáhl svých cílů, Leo Hillinger odpovídá: "Důsledností, důsledností, důsledností."
Leo Hillinger - vinař se srdcem a duší
Srdce Lea Hillingera zjevně bije pro vinařství. Nejen jako podnikatel, ale také jako vinař získal několik ocenění a jeho vinařství je mezinárodně uznávané.
Leo Hillinger strávil svá první učňovská léta v různých vinařstvích v Evropě a Kalifornii. V Německu absolvoval vzdělání státního certifikovaného ekonoma a mistra vinaře. Jeho úspěšný příběh nakonec začal převzetím vinařského podniku jeho otce a koupí 12 hektarů vinic. Po vybudování a otevření svého vinařství v Joisu v roce 2004 se Leo Hillinger rozhodl založit svůj první Wineshop & Bar. Nyní je má čtyři, rozmístěné po celém Rakousku.
V roce 2012 pak Leo Hillinger zahájil dlouholetou a plodnou spolupráci s jihoafrickým vinařstvím Constantia Glen. Zde vzniká řada vín Constantia HILL. Jihoafrickou republiku proto rád nazývá svým "druhým domovem", kam několikrát ročně cestuje.
v roce 2012 se také stal prvním vinařem, kterého poradenská společnost Ernst & Young vyhlásila podnikatelem roku.
Dnes Hillinger obhospodařuje 100 hektarů vinic kolem Neziderského jezera v oblasti Leithaberg. 30 procent jeho vín se nyní vyváží do více než 20 zemí. Zároveň vždy zůstal věrný sám sobě a své vizi. Tato vize a jeho nekonvenční přístup jsou nakonec také příčinou toho, že se jeho síť v průběhu let stále rozrůstá. Součástí jeho vize bylo lisovat špičková vína co nejblíže přírodě. Cestou se mu otevřely různé obory a dnes je nejen vinařem, ale také investorem a marketingovým stratégem. Dnes je ekologickým vinařem, podnikatelem a velvyslancem svého regionu.
Jakmile bylo jeho vinařství plně financováno, nastal čas pro podnikatele a vinaře Lea Hillingera na nové investice. Průběžné reinvestice do vinařství tak pokračovaly v expanzi. Cílem bylo a stále je, aby se vinný sklep stal jedním z nejmodernějších v Rakousku, kde se pod záštitou uznávaných odborníků na víno vinifikují výjimečná vína.
Leo Hillinger - vinař s (televizní) postavou
Jako moderní podnikatel se Hillinger sám nevyhýbá obrazovce. V roce 2015 se jako investor zapojil do pořadu "2 minuty - 2 miliony" televize Pulse 4. V této souvislosti pomáhá začínajícím podnikům a využívá k tomu své široké sítě. Pro sérii "Dorf braucht Wirt. Die große Wirtshausbelebung", cestoval po Rakousku. Spolu s kanálem Puls-4 vytvořil také vlastní formát: "Österreichs nächster Topwinzer".
Dost života na životopis v knižní podobě
Leo Hillinger je nejen vinař, investor, televizní hvězda a vášnivý sportovec. v roce 2017 se stal také spisovatelem. Alespoň jednou, protože letos vyšla jeho autobiografie "Konsequenz, Konsequenz, Konsequenz!" V této knize Hillinger nejen vypráví svůj příběh. Spíše dává nahlédnout do své vize, do své touhy změnit svět. Do toho, co ho pohání a co ho pohání.
Leo Hillinger - Významný podnikatel
V roce 2012 začala záplava ocenění pro Lea Hillingera výše zmíněným titulem Podnikatel roku. Toto ocenění získal jako vůbec první vinař na světě. Hned následující rok bylo vinařství vyhlášeno časopisem WirtschaftsBlatt a jeho partnery Bankhaus Spängler, BDO Austria a Notariatskammer "Nejlepší rodinnou firmou roku 2013 v Burgenlandu". Cena, která je každoročně udělována společnostem, jež se vyznačují regionální angažovaností, vytvářením hodnot a pracovních míst. Následovalo mnoho dalších ocenění. v roce 2016 mu rakouský stát udělil titul "Kommerzialrat". Odborný titul, který znamená úspěšné řízení podniku a úsilí pro širokou veřejnost. Společnost Leo Hillinger GmbH získala v roce 2017 ocenění "Superbrand Austria Award". Důstojné osobnosti pro tuto akci vybírají spotřebitelé a odborníci.
Samozřejmě také její vína - především špičková cuvée
- HILL 1
- HILL 2
- HILL 3
pravidelně získávají ocenění doma i v zahraničí (Falstaff, Gault Millau, Parker, Mundus Vini, Wine Spectator, German Wine Award, Wine and Spirits a mnoho dalších).
Leo Hillinger - Vína
Standard kvality
Vysoké standardy kvality jsou pro vína Leo Hillingera základem. Kvalita je neoddělitelně spojena s ekologickým pěstováním a ekologickým zpracováním vína.
Hrozny se nechávají co nejdéle dozrát, zůstávají co nejdéle na révě. Hrozny se tak mohou hromadit a dozrávat co nejdéle. Při řezu se ke každé révě přistupuje podle jejích potřeb. To samozřejmě vyžaduje mnoho znalostí a zkušeností. Péče o vinnou révu je rozložena na celý rok. Každá réva a každý výhonek je individuálně umístěn, narovnán a otrhán, nebo - pokud je to nutné - ponechán v klidu. Heslo pro pěstování zde zní "co nejméně a co nejvíce". Hrozny tak mohou zůstat na révě co nejdéle.
Leo Hillinger se tímto heslem řídí i ve sklepě. Víno se zde nechává zrát. Vína zrají v barikových sudech o objemu 1 200 litrů, ve velkých dřevěných sudech nebo v nerezových tancích o objemu 30 000 litrů. Každé víno se tak může vyvíjet podle svých individuálních požadavků.
Kategorie vín
Vína Leo Hillinger se vyrábějí v pěti kategoriích:
- Šumivé: Šumivé okamžiky s vínem Secco & Brut
- Svěží a ovocné: potěšení z pití mladých vín
- Trendy: Nové způsoby využití sezónních vín
- Zemitý: Síla půdy ve vinařství
- Premium: Prémiová a ušlechtilá vína
Další informace o Leo Hillinger
Adresa | |
---|---|
Názvy společností: | Leo Hillinger |
Ulice: | Hill 1 |
Město: | 7093 Jois |
Země: | Rakousko |
Region: | Burgenland |
Kontinent: | Evropa |
Kontakt a web | |
Webové stránky: | https://www.leo-hillinger.com/ |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://de-de.facebook.com/Weingut-Leo-Hillinger-208685095813760/ |
Telefon: | +43 2160 8317 0 |
Fax: | +43 2160 8317 17 |
Společnost | |
Majitel: | Leo Hillinger |
Výkonný ředitel: | Leo Hillinger |
Víno | |
Enolog: | Peter Zuschlag |
Sklepmistr: | Peter Zuschlag |
Oblast vinic: | 90 ha |
Certifikát ekologického zemědělství: | AT-BIO-301 |