Více informací o Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC - Bolla
Nalité do sklenice na červené víno odhalí toto červené víno z Itálie nádherně komplexní vůni černého rybízu, borůvek, ostružin a moruše, doplněnou perníkovým kořením, orientálním kořením a hořkou čokoládou, k čemuž přispívá zrání v dřevěných sudech.
V chuti začíná Valpolicella Ripasso Classico Superiore z Bolly příjemně aromatickým, ovocným a vyváženým vínem. V závěru toto červené víno z vinařské oblasti Veneto, které je vhodné ke zrání, nakonec zaujme svou výjimečnou délkou. Opět se objevují tóny moruše a borůvek. V závěru se přidávají minerální tóny z půdy s převahou jílu a vápence.
Vinifikace vína Valpolicella Ripasso Classico Superiore z Bolla
Východiskem pro prvotřídní a nádherně silné cuvée Valpolicella Ripasso Classico Superiore z Bolla jsou hrozny Corvina, Corvinone a Rondinella. Tyto hrozny rostou v optimálních podmínkách v regionu Veneto. Réva zde zapouští kořeny hluboko do jílovitých a vápencových půd. Když je zajištěna dokonalá fyziologická zralost, hrozny pro Valpolicella Ripasso Classico Superiore se sklízejí výhradně ručně bez pomoci hrubých a méně selektivních strojů. Po ruční sklizni se hrozny co nejrychleji dopraví do vinařství. Zde jsou vybrány a pečlivě rozdrceny. Následuje kvašení v malých dubových sudech při kontrolovaných teplotách. Po kvašení následuje několikaměsíční zrání na jemných kvasnicích, než se víno nakonec stáhne.
Doporučení ke konzumaci vína Valpolicella Ripasso Classico Superiore z Bolly
Toto červené víno z Itálie si vychutnejte při teplotě 15-18 °C jako doprovod k pikantním kari s jehněčím masem, boeuf bourguignon nebo cizrnovým kari.
- Další produkty od Bolla