- Dieser Vin Santo aus besten Trauben ergänzt hervorragend Gerichte wie Kokos-Kefir-Creme oder Brombeer-Sahne-Dessert
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus der Toskana besonders kraftvoll
- Dieser italienische Vin Santo eignet sich hervorragend
balení!
Více informací o Vin Santo dell'Empolese DOC 0,5 l - Fattoria Montellori
Víno Vin Santo dell'Empolese z vinařské oblasti Toskánsko má ve sklenici hustou světle žlutou, zlatožlutou barvu. Při víření sklenicí se u tohoto dezertního vína projevuje vysoká viskozita, která je patrná ve výrazných vitrážích na okraji sklenice. Toto jednodruhové italské víno odhaluje ve sklenici nádherně výrazné tóny sultánek, ovocných bochníků, sušeného ovoce a sušených švestek. Objevují se také tóny černého čaje, kakaových bobů a skořice.
Toto suché dezertní víno z Fattorie Montellori je určeno pro milovníky absolutně suchých vín. Závěr tohoto velmi vyzrálého dezertního vína z toskánské vinařské oblasti je působivý s pozoruhodnou dochutí.
Vinifikace vína Fattoria Montellori Vin Santo dell'Empolese
Mocné víno Vin Santo dell'Empolese z Itálie je jednodruhové víno vyrobené z odrůdy Trebbiano. Vin Santo dell'Empolese je skrz naskrz starosvětské víno, protože toto italské víno vyzařuje mimořádný evropský šarm, který jasně podtrhuje úspěch vín ze Starého světa. Po zajištění dokonalé fyziologické zralosti se hrozny pro Vin Santo dell'Empolese sklízejí výhradně ručně bez pomoci hrubých a méně selektivních strojů. Po ruční sklizni jsou hrozny co nejrychleji převezeny do lisovny. Zde jsou vybrány a pečlivě rozdrceny. Kvašení pak probíhá v nerezových tancích při kontrolovaných teplotách. Po kvašení následuje několikaměsíční zrání na jemných kvasnicích, než se víno konečně stáčí do lahví.
Doporučení k jídlu pro Fattoria Montellori Vin Santo dell'Empolese
Toto dezertní víno z Itálie si nejlépe vychutnáte mírně vychlazené při teplotě 11-13 °C jako doplněk k pikantnímu kari s jehněčím masem, dezertu z broskví a mučenky nebo kokosu a kefírovému krému.