- Toto prvotřídní červené víno skvěle doplňuje pokrmy, jako je špenátový gratin s mandlemi nebo dušená zelenina s pestem
- Díky svému baleárskému původu je toto víno typickým představitelem vín z pěstitelské oblasti s teplým podnebím
- Silné červené víno, které se výborně hodí mimo jiné pro večery u krbu nebo jako překvapení pro znalce
balení!
Více informací o 1856 Tinto Vi de la Terra Mallorca - Macià Batle
Ve sklenici má víno 1856 Tinto Vi de la Terra Mallorca z Macià Batle hustou rubínově červenou barvu. Pokud mu vířením dopřejete trochu vzduchu, odhalí toto červené víno vysokou hustotu a plnost, která je patrná v průhledných kostelních oknech na okraji sklenice. Ve sklenici toto červené víno z Macià Batle vykazuje vůni třešní morello, švestek, ostružin, moruše a černých třešní, doplněnou černým čajem, vanilkou a perníkovým kořením. V chuti začíná víno Tinto Vi de la Terra Mallorca 1856 z Macià Batle nádherně aromatické, ovocné a vyvážené. Na jazyku se toto silné červené víno vyznačuje neuvěřitelně rozplývavou, hedvábnou a hutnou strukturou. V závěru toto mladé červené víno z baleárské vinařské oblasti potěší svou výraznou délkou. Opět se objevují tóny moruše a švestky.
Vinifikace vína Macià Batle 1856 Tinto Vi de la Terra Mallorca
Silné španělské víno 1856 Tinto Vi de la Terra Mallorca je cuvée vyrobené z odrůd Cabernet Sauvignon, Callet, Manto Negro, Merlot a Shiraz. Víno 1856 Tinto Vi de la Terra Mallorca je skrz naskrz starosvětské víno, protože z tohoto španělského vína vyzařuje mimořádný evropský šarm, který jasně podtrhuje úspěch starosvětských vín. Velký vliv na vývoj ročníku má také skutečnost, že se hroznům Cabernet Sauvignon, Callet, Manto Negro, Merlot a Shiraz daří pod vlivem teplého klimatu. To se projevuje mimo jiné obzvláště dobře vyzrálými hrozny a poměrně vysokým obsahem alkoholu ve víně. Když jsou hrozny pro víno Tinto Vi de la Terra Mallorca 1856 dokonale zralé, sklízí se výhradně ručně bez pomoci hrubých a méně selektivních strojů. Po sklizni jsou hrozny rychle převezeny do lisovny. Zde jsou vybrány a pečlivě rozděleny. Následuje kvašení v malém dřevě při kontrolovaných teplotách. Po kvašení následuje několikaměsíční zrání na jemných kvasnicích, než se víno konečně stáčí do lahví.
Doporučení k jídlu pro víno Macià Batle 1856 Tinto Vi de la Terra Mallorca
Toto španělské víno si nejlépe vychutnáte při teplotě 15-18 °C. Skvěle se hodí k těstovinám s klobásovými knedlíčky, špenátovému gratinovanému masu s mandlemi nebo dušené zelenině s pestem.
- Další produkty od Macià Batle