- Toto červené víno vyrobené z hroznů odrůd Cabernet Sauvignon a Merlot se výborně hodí k pokrmům, jako jsou plněné papriky nebo osso buco
- Díky zrání v bariku je toto červené víno obzvláště elegantní
- Silné červené víno, prvotřídní pro romantickou večeři nebo večer u krbu
Připraveno k odeslání dnes, Dodací lhůta ca. 2-3 pracovní dny
balení!
Více informací o Cuvée Lara trocken - Karl Pfaffmann
Cuvée Lara z vinařské oblasti Pfalz, které zraje v sudech, se ve sklenici prezentuje hustou karmínově červenou barvou. Při otáčení sklenicí odhalí toto červené víno vysokou hustotu a plnost, která se projevuje v kostelních oknech na okraji sklenice. V nose tohoto červeného vína Karl Pfaffmann se objevují nejrůznější ostružiny, černý rybíz, švestky, džemovité ovoce a černé třešně. Jako by to už nebylo působivé, zrání v malých dřevěných sudech přidává další vůně, jako je skořice, černý čaj a perníkové koření.
Toto suché červené víno od společnosti Karl Pfaffmann je něco pro milovníky vína, kteří mají rádi absolutně suché víno. Cuvée Lara se tomu velmi blíží, protože bylo vinifikováno s pouhými 0,9 gramy zbytkového cukru. Na jazyku se toto silné červené víno vyznačuje neuvěřitelně sametovou strukturou. Díky živé ovocné kyselině je Cuvée Lara na patře mimořádně svěží a živé. V závěru toto červené víno z falcké vinařské oblasti, které lze dobře skladovat, zaujme svou značnou délkou. Opět se objevují tóny švestek a černých třešní. V závěru se přidávají minerální tóny půd s převahou jílu a hlíny.
Vinifikace Cuvée Lara podle Karla Pfaffmanna
Hrozny odrůd Cabernet Sauvignon a Merlot tvoří základ prvotřídního a úžasně silného vína Cuvée Lara od společnosti Karl Pfaffmann. Hrozny rostou v optimálních podmínkách v Pfalzu. Réva zde zapouští kořeny hluboko do hlinitých a jílovitých půd. Vliv na vývoj hroznů má také skutečnost, že se odrůdám Cabernet Sauvignon a Merlot daří pod vlivem spíše chladného klimatu. Výsledkem jsou mimo jiné obzvláště dlouhé a rovnoměrné hrozny a spíše mírný obsah alkoholu ve víně.
Hrozny pro toto červené víno z Německa se sklízejí výhradně ručně, když jsou dokonale zralé. Po sklizni se hrozny ihned převezou do vinařství. Zde jsou vybrány a pečlivě rozlámány. Kvašení pak probíhá v nerezových tancích a v malém dřevě při kontrolovaných teplotách. Po ukončení kvašení zraje Cuvée Lara dalších 24 měsíců v dubových sudech.
Doporučení k jídlu pro Cuvée Lara od společnosti Karl Pfaffmann
Vyzkoušejte toto červené víno z Německa ideálně temperované při teplotě 15-18 °C jako doprovodné víno k dušenému jehněčímu s cizrnou a sušenými fíky, pečeným telecím játrům s jablky, cibulí a omáčkou z balzamikového octa nebo dušenému kuřeti na červeném víně.
- Další produkty od Weingut Karl Pfaffmann