- Toto červené víno vyrobené z hroznů odrůd Mourvèdre a Syrah skvěle ladí s červenou cibulí plněnou kuskusem a meruňkami nebo husími prsíčky se zázvorovým zelím a majoránkou
- Toto víno z Languedoku je pro znalce mimořádně silné
- Silné červené víno, vynikající jako harmonický dárek pro dobré přátele
balení!
Více informací o L'Hospitalitas La Clape - Gérard Bertrand
Silné víno L'Hospitalitas La Clape od Gérarda Bertranda se ve sklenici třpytí hustou purpurově červenou barvou. Po prvním víření toto červené víno odhalí vysokou viskozitu, která se projeví v silných kostelních oknech na okraji sklenice. V nose tohoto červeného vína Gérard Bertrand se objevují nejrůznější třešně morello, ostružiny, borůvky, švestky a moruše. Jako by to už nebylo působivé, zrání v malých dřevěných sudech přidává hořkou čokoládu, skořici a černý čaj.
Gérard Bertrand L'Hospitalitas La Clape zaujme svou elegantně suchou chutí. Bylo lahvováno s výjimečně nízkým obsahem zbytkového cukru. Jedná se o skutečné jakostní víno, které jasně vybočuje z jednodušších kvalit, a tak tento Francouz přes veškerou svou suchost přirozeně okouzluje nejjemnější vyvážeností. Chuť nepotřebuje nutně mnoho cukru. Na patře je textura tohoto mohutného červeného vína nádherně hutná. Závěr tohoto mladého červeného vína z vinařské oblasti Languedoc, přesněji z La Clape, je přesvědčivý s pozoruhodným dozvukem. Závěr je rovněž doprovázen minerálními aspekty vápencových a mramorových půd s převahou.
Vinifikace L'Hospitalitas La Clape podle Gérarda Bertranda
Základem prvotřídního a úžasně silného cuvée L'Hospitalitas La Clape by Gérard Bertrand jsou hrozny odrůd Mourvèdre a Syrah. Hrozny rostou v optimálních podmínkách v Languedoku. Réva zde zapouští kořeny hluboko do vápencových a mramorových půd. Je zřejmé, že L'Hospitalitas La Clape je také určeno klimatem a vinařským stylem La Clape. Toto francouzské víno lze v nejlepším slova smyslu označit za starosvětské víno, které se prezentuje mimořádně působivým způsobem. Po ruční sklizni jsou hrozny okamžitě převezeny do lisovny. Zde se třídí a pečlivě rozbíjejí. Následuje kvašení v malém dřevě při kontrolovaných teplotách. Po fermentaci zraje víno L'Hospitalitas La Clape 12 měsíců v dubových sudech. Po zrání v dubových sudech následuje rozsáhlé zrání v lahvích, které činí toto červené víno ještě komplexnějším.
Doporučení k jídlu pro Gérard Bertrand L'Hospitalitas La Clape
Toto francouzské víno si nejlépe vychutnáte při teplotě 15-18 °C. Skvěle se hodí k dušenému kuřeti na červeném víně, špagetám s kapary a rajčatovou omáčkou nebo smaženým bramborám s lososem.
- Další produkty od Gérard Bertrand