- Toto červené víno s výrazným charakterem se skvěle hodí ke gratinovanému špenátu s mandlemi nebo dušené zelenině s pestem
- Díky zrání v malých dřevěných sudech je toto červené víno obzvláště hedvábné
- Toto francouzské červené víno je prvotřídní jako víno pro rodinné oslavy nebo grilování
balení!
Více informací o Echezeaux Grand Cru AOC - Domaine des Perdrix
Echezeaux Grand Cru AOC z Domaine des Perdrix má granátově červenou barvu s fialovými odlesky. Rulandské modré má objemný, voňavý buket zralého tmavého ovoce, jako jsou lesní plody a třešně. Toto aroma je podpořeno jemnými kořenitými a bylinnými tóny. V chuti je šťavnaté s koncentrovanou chutí plně vyzrálých třešní a výraznými minerálními tóny. S trochou více vzduchu ve sklenici se Pinot Noir stává stále mohutnějším, ale zároveň harmonickým s hladkou plností. V neposlední řadě hedvábná tříslovina dodává tomuto burgundskému Grand Cru strukturu, která naznačuje velký potenciál.
Vinifikace burgundského vína Echezeaux Grand Cru
U Grand Cru z Domain des Perdrix se všechny hrozny sklízejí a třídí ručně, bobule se částečně odkalí a nechají se necelý týden ležet na slupkách. Tím se ze slupek bobulí získají fenolické složky a barviva. Poté začíná alkoholové kvašení s okolními kvasinkami, které trvá 14 dní. Během tohoto období se pravidelně provádí pigeage (opakované stlačování a ponořování slupek bez přečerpávání vína), které pomáhá koncentrovat třísloviny, aroma a barvu ze slupek hroznů. Po skončení kvašení a macerace se víno opatrně stáhne, mošt se vylisuje a nyní se dopředné víno a vylisované víno nechají odděleně zrát přibližně 15 až 18 měsíců v takzvaných pièces, typických burgundských 228litrových sudech z francouzského dubu (Burgundsko, Allier, Vogézy, čtyřicet procent nového dřeva).
Doporučení k jídlu pro Echezeaux Grand Cru Pinot Noir z Burgundska
Vychutnejte si toto červené víno z Domaine des Perdrix k pečeným foie gras, zvěřinovým paštikám nebo jehněčímu masu.
- Další produkty od Domaine des Perdrix