- Toto červené víno skvěle doplňuje pokrmy, jako je dušené kuře na červeném víně nebo dýňový nákyp
- Pro znalce je toto víno z Falce neuvěřitelně moderní
- Toto německé červené víno je ideální pro
balení!
Více informací o Cabernet Cuvée Löss-Lehm - Stefan Meyer
Cabernet Cuvée Löss-Lehm Stefana Meyera má ve sklenici hustou fialovou barvu. Nalité do sklenice na červené víno vykazuje toto červené víno ze Starého světa nádherně výraznou vůni borůvek, moruše, černého rybízu a ostružin, kterou doplňuje orientální koření, kakaové boby a perníkové koření, k nimž přispělo zrání v sudech.
Toto suché červené víno od Stefana Meyera je něco pro znalce vína, kteří nemohou pít víno dostatečně suché. Cabernet Cuvée Löss-Lehm se tomu velmi blíží, protože byl lisován s pouhými 1,8 gramy zbytkového cukru. Na jazyku se toto silné červené víno vyznačuje neuvěřitelně hutnou strukturou. Díky mírné ovocné kyselosti Cabernet Cuvée Löss-Lehm příjemně lichotí chuti, aniž by mu chyběla šťavnatá živost. Závěr tohoto mladého červeného vína z vinařské oblasti Falc zaujme pozoruhodným dozvukem. Závěr je navíc doprovázen minerálními tóny z půdy, v níž převažují jíly a spraše.
Vinifikace Stefan Meyer Cabernet Cuvée Löss-Lehm
Toto silné červené víno z Německa je vyrobeno z odrůd Cabernet Dorsa, Cabernet Franc a Cabernet Sauvignon. Vinná réva, z níž se vyrábí hrozny pro toto víno, roste v oblasti Falce na hlinitých a sprašových půdách. Po sklizni se hrozny dostávají do vinařství nejrychlejší cestou. Zde se třídí a pečlivě drtí. Kvašení pak probíhá v malém dřevě při kontrolovaných teplotách. Na konci kvašení zraje Cabernet Cuvée Löss-Lehm 12 měsíců v dubových sudech.
Doporučení k jídlu pro Stefan Meyer Cabernet Cuvée Löss-Lehm
Vyzkoušejte toto červené víno z Německa nejlépe temperované při teplotě 15-18 °C jako doplněk k plněné paprice, osso buco nebo pórkové polévce.
- Další produkty od Weingut Stefan Meyer