Více informací o Abadal Rosado - Abadal
Lehkonohé víno Abadal Rosado z domu Abadal má ve sklenici zářivou rubínově červenou barvu. Toto španělské víno potěší svou elegantně suchou chutí. Bylo lahvováno s 2,6 gramy zbytkového cukru. Jak se dá očekávat od vína vyšší cenové kategorie, toto španělské víno i přes svou suchost okouzlí jemnou vyvážeností. Aroma nevyžaduje nutně velké množství zbytkového cukru. Na patře je textura tohoto lehkonohého růžového vína nádherně lehká. Díky vyvážené ovocné kyselosti pohladí Abadal Rosado chuťové buňky sametovým pocitem, aniž by mu chyběla šťavnatá živost. Závěr tohoto mladistvého růžového vína z vinařské oblasti Katalánsko, přesněji z Pla de Bages DO, nakonec zaujme dobrým závěrem.
Vinifikace Abadal Rosado z Abadalu
Toto elegantní růžové víno ze Španělska se vyrábí z odrůd Cabernet Sauvignon a Sumoll. V době optimální zralosti se hrozny pro Abadal Rosado sklízejí výhradně ručně bez pomoci hrubých a méně selektivních plných sklízečů. Po ruční sklizni se hrozny co nejrychleji dostanou do vinařství. Zde se třídí a pečlivě rozbíjejí. Kvašení pak probíhá v nerezových tancích při kontrolovaných teplotách. Po skončení kvašení může víno Abadal Rosado ještě několik měsíců harmonizovat na jemných kvasnicích.
Doporučené pokrmy pro Abadal Abadal Rosado
Toto růžové víno ze Španělska si vychutnejte ideálně dobře vychlazené při teplotě 8-10 °C jako doplněk k bramborové pánvi s lososem, pórkové tortille nebo dušené zelenině s pestem.
- Další produkty od Abadal