- Toto výrazné červené víno se skvěle hodí ke kachním prsíčkům s cukrovým hráškem nebo thajskému okurkovému salátu
- Toto víno z Languedoku je velmi moderní pro znalce
- Toto francouzské červené víno je vynikajícím společníkem na grilovací party
Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
Dodací lhůta cca 9-11 pracovní dny
balení!
Více informací o Rouge Intense - Jean-Claude Mas
Elegantní Rouge Intense Jean Claude Mas z Domaine Paul Mas se ve sklenici třpytí jasně karmínově červenou barvou. Při malém pohybu do strany odhalí sklenice s červeným vínem na okrajích okouzlující fialový nádech. Buket tohoto červeného vína z oblasti Languedoc potěší nuancemi černého rybízu, borůvek, švestek a černých třešní. Sledujeme-li vůni dále, přidává se dub, orientální koření a perníkové koření.
Toto francouzské víno potěší svou elegantně suchou chutí. Bylo lahvováno s pouhými 2,5 gramy zbytkového cukru. To není u vína základní řady samozřejmostí, a tak toto francouzské víno přes veškerou svou suchost přirozeně okouzluje tou nejjemnější vyvážeností. Vynikající chuť nepotřebuje nutně mnoho cukru. Na jazyku se toto dobře vyvážené červené víno vyznačuje neuvěřitelně sametovou a hutnou strukturou. Ovocná kyselinka vína Rouge Intense Jean Claude Mas je nádherně zakulacená a činí toto víno úžasně hladkým. Závěr tohoto červeného vína z vinařské oblasti Languedoc, přesněji z Pézenas, je přesvědčivý s pozoruhodnou dochutí. Závěr je navíc doprovázen minerálními tóny z půdy s převahou vápence a štěrku.
Vinifikace vína Rouge Intense Jean Claude Mas
Toto vyvážené červené víno z Francie je vyrobeno z hroznů odrůd Carignan, Garnacha, Merlot a Syrah. Vinná réva, z níž se vyrábí hrozny pro toto víno, roste v Languedoku na půdách s jílem, vápencem a štěrkem. Je zřejmé, že Rouge Intense Jean Claude Mas je také určeno klimatickými a stylistickými faktory oblasti Pézena. Toto francouzské víno lze označit za starosvětské víno v tom nejlepším slova smyslu a je mimořádně působivé. Po sklizni hroznů se hrozny rychle dostávají do vinařství. Zde se třídí a pečlivě drtí. Kvašení pak probíhá v nerezových tancích při kontrolovaných teplotách. Na konci fermentace může Rouge Intense Jean Claude Mas ještě 4 měsíce harmonizovat na jemných kvasnicích.
Doporučení k jídlu pro Rouge Intense Jean Claude Mas
Toto francouzské červené víno si nejlépe vychutnáte při mírné teplotě 15-18 °C. Skvěle se hodí jako doprovod k plněné paprice, pikantnímu kari s jehněčím masem nebo osso buco.
- Další produkty od Domaine Paul Mas