Wählen Sie Ihr Lieferland, um in Ihrer Sprache und Währung zu bestellen!
Choose your delivery country to order in your language and currency!
Choisissez votre pays de livraison pour commander dans votre langue et votre devise!
¡Elija su país de entrega para pedir vino en su idioma y moneda!
Scegli il tuo paese di consegna per ordinare vino nella tua lingua e valuta!
Wybierz kraj dostawy, aby zamówić wino w swoim języku i walucie!
Escolha o seu país de entrega para encomendar vinho na sua língua e moeda!
Vyberte si zemi doručení a objednejte si víno ve vašem jazyce a měně!
Vyberte si krajinu dodania a objednajte si víno vo vašom jazyku a mene!
Vælg dit leveringsland for at bestille vin på dit sprog og valuta!
Vælg dit leveringsland for at bestille vin på dit sprog og valuta!
Alegeți țara de livrare pentru a comanda vin în limba și moneda dvs.!
Выберите страну доставки, чтобы заказать вино на вашем языке и в валюте!
Изберете вашата страна на доставка, за да поръчате вино на вашия език и валута!
Tria el teu país de lliurament per demanar vi en el teu idioma i moneda!
Odaberite svoju zemlju isporuke kako biste naručili vino na vašem jeziku i valuti!
Valige oma kohaletoimetamise riik, et tellida vein oma keeles ja valuutas!
Valitse toimitusmaasi tilataksesi viiniä omalla kielelläsi ja valuutassasi!
Επιλέξτε τη χώρα παράδοσης για να παραγγείλετε κρασί στη γλώσσα και το νόμισμά σας!
בחר במדינת המשלוח שלך כדי להזמין יין בשפה ובמטבע שלך!
Válassza ki a szállítási országot, hogy bort rendeljen az Ön nyelvén és pénznemében!
Veldu afhendingarland til að panta vín á tungumáli þínu og gjaldmiðli!
Izvēlieties savu piegādes valsti, lai pasūtītu vīnu savā valodā un valūtā!
Pasirinkite pristatymo šalį, kad galėtumėte užsisakyti vyno savo kalba ir valiuta!
Изберете ја вашата земја на испорака на ред на вашиот јазик и валута вино!
Dilinizde ve para biriminizde şarap sipariş etmek için teslimat ülkenizi seçin!
Välj ditt leveransland för att beställa vin på ditt språk och valuta!

Lambrusco je velmi stará, červená odrůda, která pochází z Itálie. Předpokládá se, že toto červené víno bylo pěstováno již v etruských dobách. Rodina rodu Lambrusco zahrnuje více než 60 odrůd, z nichž nejznámějšími zástupci jsou odrůdy Lambrusco Salamino, Lambrusco Maestri, Lambrusco Grasparossa a Lambrusco Sorbara.

 

Zavřít filtry
od do
 
 
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile Frizzante Perlwein
Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile Frizzante DOC 2020 - Villa di Corlo
Czerwone wino Perlwein Lambrusco Sladké - Mild - Doux - Sweet - Dolce Itálie Emilia-Romagna Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC (IT)
212,81 Kč *
0.75 l (283,75 Kč * / 1 l)
70011-IT-SW-LA-301-11
Lambrusco Primabolla Amabile frizzante DOC - Cantina Puianello Lambrusco Primabolla Amabile frizzante DOC - Cantina Puianello
Czerwone wino Perlwein Lambrusco Sladké - Mild - Doux - Sweet - Dolce Itálie Emilia-Romagna Reggiano DOC (IT)
167,36 Kč *
0.75 l (223,15 Kč * / 1 l)
70125-IT-SW-LA-002
Lambrusco Grasparossa frizzante secco DOC - Cantina Puianello Lambrusco Grasparossa frizzante secco DOC - Cantina Puianello
Czerwone wino Perlwein Lambrusco Suché - Dry - Sec Itálie Emilia-Romagna Colli di Scandiano e di Canossa DOC (IT)
167,36 Kč *
0.75 l (223,15 Kč * / 1 l)
70125-IT-SW-LA-001
- Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Secco Frizzante DOC 2020 - Villa di Corlo
Czerwone wino Perlwein Lambrusco Suché - Dry - Sec Itálie Emilia-Romagna Lambrusco Grasparossa di Castelvetro DOC (IT)
212,81 Kč *
0.75 l (283,75 Kč * / 1 l)
70011-IT-SW-LA-300-14
Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Lambrusco Rosso Emilia IGT - Cantine Riunite
Czerwone wino Lambrusco Polosladká Itálie Emilia-Romagna
116,08 Kč *
0.75 l (154,77 Kč * / 1 l)
70007-IT-RW-LA-001
Lambrusco Rosato Emilia IGT - Cantine Riunite
Lambrusco Rosato Emilia IGT - Cantine Riunite
Růžová víno Lambrusco Polosladká Itálie Emilia-Romagna
116,08 Kč *
0.75 l (154,77 Kč * / 1 l)
70007-IT-RO-LA-001
Lambrusco Bianco Emilia IGT - Cantine Riunite
Lambrusco Bianco Emilia IGT - Cantine Riunite
Biele víno Perlwein Lambrusco Polosladká Itálie Emilia-Romagna
116,08 Kč *
0.75 l (154,77 Kč * / 1 l)
70007-IT-WW-LA-001
Lambrusco Rosso Emilia IGT 1,5 l Magnum - Cantine Riunite
Lambrusco Rosso Emilia IGT 1,5 l Magnum - Cantine Riunite
Czerwone wino Lambrusco Polosladká Itálie Emilia-Romagna
154,47 Kč *
1.5 l (102,98 Kč * / 1 l)
70007-IT-RW-LA-002
5er Lambrusco-Vorteils-Paket + 2x Stölzle Quatrophil Weißwein-Gläser 5er Lambrusco-Vorteils-Paket + 2x Stölzle Quatrophil Weißwein-Gläser
1 019,24 Kč * 815,33 Kč *
3 l (271,78 Kč * / 1 l)
402077-IT-LA-001-PKT

Lambrusco z Emilia-Romagna

Vinice plocha osázená <nezlomitelná mezera=""> Lambrusco <nezlomitelná mezera=""> révy v Itálii činí více než 10 tisíc hektarů. <nezlomitelná mezera=""> <nezlomitelná mezera=""> Lambrusco hlavně ve vinařské oblasti Emilia-Romagna, ale také v Lombardii, Apulii, na Sicílii a v Piemontu, existují oblasti, kde se toto světoznámé italské červené víno pěstuje

Lambrusco - šumivé červené víno

V Itálii se z hroznů Lambrusco vyrábí hlavně šumivá, ovocná červená a růžová vína (= Lambrusco Frizzante ). Před nějakou dobou byly tyto Lambrusco Frizzante vyráběny jako skutečné masové výrobky a neměly by chybět v žádné italské restauraci jako každodenní nápoj. Lidé dnes stále více přemýšlejí o kvalitách tradičního lambruského vína.

Lambrusco: Od suché po krásné

Toto víno je vyrobeno relativně suché a má typickou ovocně hořkou chuť a nemá nic společného s většinou lepkavě sladkým masovým produktem Lambrusco . Tradiční pěstování Lambrusca je schopno dodávat vynikající vína, která velmi dobře ladí s místní kuchyní. Taková italská vína nabízejí menší vinařství pod označením původu Lambrusco di Castelvetro, Lambrusco di Sorbara a Lambrusco di Salamino di Santa Croce. Z Lambrusco není výlučně šumivé víno, < strong>, ale také chutné tichá vína stisku. <nezlomitelná mezera="">

Lambrusco: intenzivní barva a nízký obsah alkoholu

Vína Lambrusco se vyznačují intenzivní červenou barvou a nízkým obsahem alkoholu, který podle pokynů DOC může činit maximálně 10,5% objemových. Obecně voní po třešní a jahodách, jsou chudé na tanin , mají osvěžující kyselost a - jak již bylo zmíněno - chutnají mírně hořce.

Zajímavá fakta o Lambruscu

Proč Lambrusco perla?

Lambrusco prochází druhým fermentačním procesem s nefermentovaným moštem v tlakové nádobě o tlaku 2,5 bar. To obohacuje víno o kyselinu uhličitou a stává se šumivým vínem.

Alternativně víno prochází fermentací v lahvích , jak se to tradičně děje například s krémem nebo šampaňským.

Jak chutná Lambrusco?

Typická chuť Lambrusca je ovocná a trochu hořká s osvěžující kyselinkou. Většina šumivých vín Lambrusco má navíc mírnou sladkost.

Existuje však více než 20 různých odrůd Lambrusco a tedy i mnoho různých vůní, které může Lambrusco vyjádřit. Není neobvyklé, že šumivé víno vykazuje květinové a ovocné tóny třešní, jahod, fialek, malin a ostružin. <nezlomitelná mezera="">

Je Lambrusco sycené oxidem uhličitým?

Lambrusco obsahuje kyselinu uhličitou, která se vyvíjí buď druhou fermentací v tlakové nádobě, nebo fermentací v lahvích.

Odkud pochází Lambrusco?

Skutečný původ Lambrusca je nejistý. Dnes je severoitalský region Emilia-Romagna známý pěstováním nejoblíbenějších odrůd révy vinné Lambrusco. Odrůdy Grasparossa, Salamino a Lambrusco di Sorbara, které jsou v této oblasti obzvláště oblíbené, rostou kolem měst Modena, Reggio Emilia a Sorbara.

Je Lambrusco krásné?

Vinař rozhodne, zda je Lambrusco vinifikováno sladce nebo suchě. Podle přání klientely může zastavit kvašení chladným šokem. V závislosti na tom, kdy byla fermentace zastavena, šumivé víno obsahuje hodně nebo málo zbytkového cukru, takže vznikne buď suché Lambrusco, nebo krásné Lambrusco.

Italská šumivá vína se však obvykle vyrábějí suchá.

Jak pijete Lambrusco?

Lambrusco by se mělo opít mladé. Ideální teplota pití je mezi 13 a 14 ° C .

Ovocné, pálivé šumivé víno ukazuje své silné stránky zejména v létě a je také ideální ingrediencí pro osvěžující koktejly.

Wissenswertes zu Lambrusco
Welches Glas benutzt man zu Lambrusco?
Das richtige Weinglas für Lambrusco ist durchaus ein größerer Weißweinkelch.
Warum perlt Lambrusco?
Lambrusco durchläuft einen zweiten Gärprozess mit unvergorenen Most in einem Druckbehälter bei 2,5 bar. Dadurch bereichert sich der Wein an Kohlensäure und wird zum Perlwein. Alternativ durchläuft der Wein eine Flaschengärung, wie es beispielsweise traditionell beim Crémant oder auch Champagner geschieht.
Wie schmeckt Lambrusco?
Der typische Geschmack von Lambrusco ist fruchtig und etwas bitter mit einer erfrischenden Säure. Zudem legt sich auf die meisten Lambrusco Perlweine eine leichte Süße. Allerdings gibt es über 20 verschiedenen Lambrusco-Rebsorten und somit auch viele verschiedenen Aromen, die ein Lambrusco äußern kann. Nicht selten zeigt der Perlwein florale und fruchtige Noten nach Kirsche, Erdbeere, Veilchen, Himbeere und Brombeere.
Ist in Lambrusco Kohlensäure?
Lambrusco beinhaltet Kohlensäure, die sich entweder durch die zweite Gärung im Druckbehälter oder per Flaschengärung entwickelt.
Wo kommt Lambrusco her?
Der eigentliche Ursprung des Lambruscos ist ungewiss. Heute ist vor allem die norditalienische Region Emilia-Romagna bekannt für den Anbau der beliebtesten Lambrusco Rebsorten. So wachsen um die Städte Modena, Reggio Emilia und Sorbara die Sorten Grasparossa, Salamino und Lambrusco di Sorbara, die besonders im lokalen Umfeld sehr beliebt sind.
Ist Lambrusco lieblich?
Ob ein Lambrusco lieblich oder trocken vinifiziert wird entscheidet der Winzer. Ganz nach den Wünschen der Klientel kann er die Gärung durch einen Kälteschock stoppen. Je nachdem, wann die Gärung gestoppt wurde, beinhaltet der Perlwein viel oder wenig Restzucker, sodass entweder ein trockener Lambrusco oder lieblicher Lambrusco entsteht. Allerdings werden die italienischen Perlweine üblicherweise trocken ausgebaut.
Wie trinkt man Lambrusco?
Lambrusco sollte jung getrunken werden. Die ideale Trinktemperatur liegt zwischen 13 und 14 °C. Der fruchtig-spritzige Perlwein zeigt besonders im Sommer seine Stärken und bietet sich auch als Bestandteil in erfrischenden Cocktails an.

NAHORU