Více informací o Montepulciano d'Abruzzo - Contesa di Rocco Pasetti
První vůně vína Montepulciano d'Abruzzo je lichotivá s tóny třešní morello, moruše a ostružin. K ovocným částem buketu se přidává skořice, perníkové koření a vanilka.
Montepulciano d'Abruzzo od Contesa di Rocco Pasetti je tím pravým vínem pro všechny milovníky suchých vín. Nikdy však není strohé nebo křehké, jak byste přirozeně očekávali od vína ve vyšší cenové kategorii. Na patře je textura tohoto dobře vyváženého červeného vína nádherně sametová a hutná. Díky vyvážené ovocné kyselosti Montepulciano d'Abruzzo lichotí měkkým dojmem v ústech, aniž by mu chyběla šťavnatá živost. V závěru toto mladé víno z vinařské oblasti Abruzzo nakonec zaujme svou značnou délkou. Opět se objevují tóny třešní morello a ostružin.
Vinifikace vína Montepulciano d'Abruzzo od Contesa di Rocco Pasetti
Vyvážené italské Montepulciano d'Abruzzo je jednodruhové víno vyrobené z odrůdy Montepulciano. Hrozny pro toto červené víno z Itálie se sklízejí výhradně ručně, když jsou dokonale zralé. Po sklizni se hrozny okamžitě převezou do lisovny. Zde jsou vybrány a pečlivě rozdrceny. Kvašení pak probíhá v nerezových tancích při kontrolovaných teplotách. Po kvašení následuje několikaměsíční zrání na jemných kvasnicích, než se víno konečně stáčí do lahví. Po zrání v dřevěných sudech následuje rozsáhlé zrání v láhvi, které činí toto červené víno ještě komplexnějším.
Doporučení k jídlu pro Montepulciano d'Abruzzo od Contesa di Rocco Pasetti
Toto červené víno z Itálie by se mělo ideálně podávat při teplotě 15-18 °C jako příloha k pečeným telecím játrům s jablky, cibulí a omáčkou z balzamikového octa, dušenému kuřeti na červeném víně nebo špagetám s kapary a rajčatovou omáčkou.