- Toto jednodruhové červené víno se výborně hodí k pokrmům, jako jsou těstoviny s klobásovými knedlíčky nebo pórková polévka
- Toto víno z Piemontu je pro znalce obzvláště dobře vyvážené
- Toto italské červené víno je ideální jako ucelený dárek pro zákazníka
balení!
Více informací o Raimonda Barbera d'Alba DOC - Fontanafredda
Ve sklenici se Raimonda Barbera d'Alba z Fontanafreddy projevuje jasně rubínově červenou barvou. Ve sklenici toto červené víno z Fontanafreddy odhaluje vůni růží, ostružin, moruše, švestek a šeříku, doplněnou o černý čaj, kakaové boby a orientální koření. V chuti je Raimonda Barbera d'Alba z Fontanafredda příjemně aromatické, ovocné a vyvážené. Některá vína jsou označována jako suchá, jiná skutečně suchá jsou. Toto červené víno patří do druhé skupiny, protože bylo vinifikováno s pouhými 0,4 g zbytkového cukru. Toto sametové červené víno je na patře vyvážené a komplexní. Díky živé ovocné kyselině je Raimonda Barbera d'Alba na patře úžasně svěží a živá. V závěru toto mladé víno z piemontské vinařské oblasti zaujme svou značnou délkou. Opět se objevují tóny lilie a černého rybízu. V závěru se přidávají minerální tóny z půd s převahou mramoru a vápence.
Vinifikace Raimonda Barbera d'Alba z Fontanafredda
Vyvážené italské víno Raimonda Barbera d'Alba je jednodruhové víno vyrobené z odrůdy Barbera. Vinná réva, z níž se vyrábí hrozny pro toto víno, roste na jílovitých, vápencových a mramorových půdách v Piemontu. Hrozny pro toto červené víno z Itálie se sklízejí výhradně ručně v době optimální zralosti. Po sklizni se hrozny co nejrychleji převezou do lisovny. Zde jsou vybrány a pečlivě rozdrceny. Kvašení pak probíhá v malých dřevěných sudech při kontrolovaných teplotách. Na konci kvašení zraje elegantní Raimonda Barbera d'Alba dalších 12 měsíců ve francouzských, amerických a slavonských dubových sudech. Po dokončení je víno Raimonda Barbera d'Alba pečlivě harmonizováno.
Doporučení pro Raimonda Barbera d'Alba z Fontanafredda
Toto italské červené víno si nejlépe vychutnáte při teplotě 15-18 °C. Skvěle se hodí k pórkové tortille, červené cibuli plněné kuskusem a meruňkami nebo k dýňovému nákypu.