- Dieser sortenreine Perlwein passt perfekt zu Gemüsesalat mit roter Beete oder Wok-Gemüse mit Fisch
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Venetien angenehm leichtfüßig
- Dieser italienische Perlwein eignet sich ausgezeichnet als Begleiter zur Familienfeier
Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
balení!
Více informací o Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo DOCG - Montelliana
Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo z vinařské oblasti Veneto má ve sklenici zářivou, třpytivou platinově žlutou barvu. Perlivost tohoto šumivého vína se ve sklenici třpytí vitalitou a vytrvalostí. Ve vůni tohoto šumivého vína Montelliana se objevují všechny druhy akácií, třešňových květů, pomerančových květů, jasmínu a jablek. Jako by to už nebylo působivé, zrání v nerezové oceli přidává černý čaj, kakaové boby a orientální koření.
Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo od společnosti Montelliana je ideální pro všechny znalce vína, kteří mají rádi suché. Nikdy však není strohé nebo křehké, ale kulaté a hladké. Víno Montelliana Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo odhaluje na patře neuvěřitelně ovocnou chuť, což je samozřejmě způsobeno jeho zbytkovým sladkým chuťovým profilem. Na patře je textura tohoto lehkonohého sektu nádherně lehká. Díky vyvážené ovocné kyselosti Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo lichotí chuti sametovou chutí, aniž by mu chyběla šťavnatá živost. Závěr tohoto šumivého vína z vinařské oblasti Veneto je nádherně dlouhý. Opět se objevují tóny pomerančových květů a kdoulí.
Vinifikace Montelliana Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo
Toto šumivé víno se jednoznačně zaměřuje na jednu odrůdu hroznů, a to Glera. Pro toto mimořádně elegantní jednodruhové víno Montelliana byly sklizeny pouze prvotřídní hrozny. Po sklizni jsou hrozny rychle dopraveny do vinařství. Zde se třídí a pečlivě drtí. Poté následuje kvašení základního vína.
Doporučení pro Cornaro Prosecco Spumante Superiore extra dry Asolo z Montelliany
Toto šumivé víno z Itálie si nejlépe vychutnáte vychlazené při teplotě 5-7 °C jako přílohu ke špagetám s jogurtem a mátovým pestem, zeleninovému salátu s červenou řepou nebo chřestovému salátu s quinoou.