Více informací o Proa Cava Brut - Vallformosa
Víno Proa Cava Brut z vinařské oblasti Katalánsko má ve sklenici zářivou, třpytivě zlatožlutou barvu. Bublinky tohoto šumivého vína se ve sklenici důsledně a jemně třpytí. První přivonění k vínu Proa Cava Brut odhalí tóny briošky, meruňky a banánu. K ovocným částem buketu se přidávají ještě ovocnější, balzamické nuance.
Toto šumivé víno ze Španělska je zcela okouzlující také na patře. Jedním z důvodů je jemná zbytková sladkost 11 gramů na litr, díky níž je Proa Cava Brut obzvláště lehká a hladká. Na patře je textura této lehkonohé cavy nádherně lehká a rozplývající se. Ovocná kyselost vína Proa Cava Brut je příjemně mírná, díky čemuž je toto víno nádherně hladké. Závěr tohoto šumivého vína z vinařské oblasti Katalánsko, přesněji z Cava DO, je potěšením s dobrou dochutí.
Vinifikace Proa Cava Brut z Vallformosy
Toto elegantní šumivé víno ze Španělska se vyrábí z odrůd Parellada, Viura a Xarel-lo. Po sklizni jsou hrozny rychle dopraveny do vinařství. Zde jsou vybrány a pečlivě rozdrceny. Poté následuje kvašení základního vína.
Doporučení pro párování vína Proa Cava Brut z Vallformosy
Toto španělské víno si nejlépe vychutnáte vychlazené při teplotě 5-7 °C. Je ideálním doplňkem k zeleninovému salátu s červenou řepou, chřestovému salátu s quinoou nebo smaženému pstruhovi se zázvorovou hruškou.