- Toto výrazné červené víno se skvěle hodí k husím prsům se zázvorovým zelím a majoránkou nebo k pečeným telecím játrům s jablky, cibulí a omáčkou z balzamikového octa
- Zrání v malém dřevě dělá toto španělské červené víno výjimečným
- Silné červené víno, prvotřídní jako harmonické banketní víno / čepované víno
balení!
Více informací o Cepas Viejas Tempranillo DO - Campos de Viento
Ve sklenici má víno Cepas Viejas Tempranillo z Campos de Viento hustou rubínově červenou barvu. Ve vůni tohoto červeného vína z Campos de Viento se objevují všechny druhy černých třešní, borůvek, moruší, třešní morello a švestek. Jako by to nestačilo, zrání v malých dřevěných sudech přidává vanilku, černý čaj a kakaové boby.
Toto víno zaujme svou elegantně suchou chutí. Bylo lahvováno s mimořádně nízkým obsahem zbytkového cukru. Jedná se o skutečné jakostní víno, které jasně vyniká jednoduššími vlastnostmi, a tak toto španělské víno přes veškerou svou suchost přirozeně okouzluje nejjemnější vyvážeností. Vynikající chuť nutně nevyžaduje velké množství zbytkového cukru. V závěru toto mladé červené víno z vinařské oblasti Madridu potěší krásnou délkou. Opět se objevují tóny borůvek a černých třešní.
Vinifikace odrůdy Cepas Viejas Tempranillo z Campos de Viento
Toto silné červené víno ze Španělska se vyrábí z odrůdy Tempranillo. Po ruční sklizni se hrozny ihned převezou do vinařství. Zde se třídí a pečlivě rozbíjejí. Následuje kvašení v malém dřevě při kontrolovaných teplotách. Po kvašení následuje několikaměsíční zrání na jemných kvasnicích a víno se nakonec stáčí do lahví.
Doporučení k jídlu pro Cepas Viejas Tempranillo z Campos de Viento
Toto červené víno ze Španělska si nejlépe vychutnáte při teplotě 15-18 °C jako doprovod k husím prsům se zázvorově červeným zelím a majoránkou, zeleninovému kuskusu s hovězími karbanátky nebo boeuf bourguignon.
- Další produkty od Vinergia