- Toto červené víno s výrazným charakterem skvěle doplní pokrmy, jako je boeuf bourguignon nebo dušené kuře na červeném víně
- Díky zrání v nerezových tancích a ve velkém dřevě se toto francouzské červené víno obzvláště rozplývá
- Toto francouzské červené víno je prvotřídním společníkem rodinné oslavy
balení!
Více informací o Chateau La Croix Calendreau Bordeaux Supérieur AOP - Jean-Baptiste Audy
Ve sklenici má Chateau La Croix Calendreau Bordeaux Supérieur z pera Jeana-Baptista Audyho hustou karmínovou barvu. Pokud sklenici trochu nakloníte, můžete na okrajích tohoto vína zrajícího v sudech pozorovat přechod barvy vína ke granátově červené. Toto jednodruhové francouzské víno představuje ve sklenici nádherně výrazné tóny černého rybízu, borůvek, ostružin a moruší. Kromě toho se objevují tóny vanilky, středomořských bylin a hořké čokolády.
Jean-Baptiste Audy Chateau La Croix Calendreau Bordeaux Supérieur je příjemně suché. Toto červené víno není nikdy hrubé nebo mdlé, ale kulaté a hladké. Na patře se textura tohoto mohutného červeného vína nádherně rozplývá. Díky přítomné ovocné kyselině je Chateau La Croix Calendreau Bordeaux Supérieur na patře nádherně svěží a živé. V závěru toto červené víno z vinařské oblasti Bordeaux, které lze dobře skladovat, potěší svou krásnou délkou. Opět se objevují tóny moruše a černého rybízu. V závěru se přidávají minerální tóny půdy s převahou jílu.
Vinifikace Jean-Baptiste Audy Chateau La Croix Calendreau Bordeaux Supérieur
Základem mohutného vína Chateau La Croix Calendreau Bordeaux Supérieur z Bordeaux jsou hrozny odrůdy Merlot. Hrozny rostou v optimálních podmínkách v Bordeaux. Réva zde zapouští kořeny hluboko do jílovité půdy. Po zajištění optimální zralosti se bobule pro toto červené víno z Francie sklízejí obzvláště rychle a v co nejchladnější denní době, aby se zachovalo jejich aroma. Po ruční sklizni se hrozny okamžitě dostanou do vinařství. Zde se třídí a pečlivě drtí. Následuje kvašení v nerezových tancích a ve velkém dřevě při kontrolovaných teplotách. Po vinifikaci následuje 20 měsíců zrání ve francouzských sudech.
Doporučení k jídlu pro Jean-Baptiste Audy Chateau La Croix Calendreau Bordeaux Supérieur
Toto červené víno z Francie si nejlépe vychutnáte při teplotě 15-18 °C jako doprovod ke kachním prsíčkům s cukrovým hráškem, plněné paprice nebo dušenému kuřeti na červeném víně.
- Další produkty od Jean Baptiste Audy