- Toto červené víno se skvěle hodí k pečeným telecím játrům s jablky, cibulí a omáčkou z balzamikového octa nebo k dušenému jehněčímu s cizrnou a sušenými fíky
- Toto víno z Mendozy je pro znalce pozoruhodně komplexní
- Ideální červené víno, vynikající jako harmonické víno na balkon (funguje i na terase!)
balení!
Více informací o Kaiken Malbec - Kaiken
Elegantní víno Kaiken Malbec z domu Kaiken má jasně fialovou barvu. V prvním přivonění se Kaiken Malbec prezentuje černými třešněmi, švestkami a borůvkami. K ovocným částem buketu se přidávají tóny zrání v sudech a ještě více ovocně-balzamických nuancí.
V chuti začíná Kaiken Malbec z Kaikenu příjemně suchým, přilnavým a aromatickým chlebem. Některá vína jsou na etiketě suchá, jiná opravdu. Toto červené víno patří k těm druhým, protože bylo lahvováno s pouhými 1,8 g zbytkového cukru. Na jazyku se toto dobře vyvážené červené víno vyznačuje nesmírně hutnou strukturou. Díky stručné ovocné kyselině je Kaiken Malbec na patře působivě svěží a živý. Závěr tohoto mladého červeného vína z vinařské oblasti Mendoza je podmanivý s pozoruhodnou dochutí.
Vinifikace Kaiken Kaiken Malbec
Základem vyváženého vína Kaiken Malbec z Mendozy jsou hrozny odrůd Cabernet Sauvignon a Malbec. Při zajištění dokonalé fyziologické zralosti se hrozny pro Kaiken Malbec sklízejí výhradně ručně bez pomoci hrubých a méně selektivních strojů. Po sklizni jsou hrozny rychle převezeny do lisovny. Zde se třídí a pečlivě rozbíjejí. Kvašení pak probíhá v nerezových tancích a v malém dřevě při kontrolovaných teplotách. Po fermentaci zraje Kaiken Malbec dalších 6 měsíců ve francouzských dubových sudech.
Doporučení k jídlu pro Kaiken Malbec od společnosti Kaiken
Toto červené víno z Argentiny si nejlépe vychutnáte při teplotě 15-18 °C. Je ideální jako doprovodné víno. Skvěle se hodí jako doprovodné víno k cizrnovému kari, špagetám s kaparovo-rajčatovou omáčkou nebo plněným paprikám.
- Další produkty od Bodega Kaiken