Více informací o Ultreia Rapolao - Raúl Pérez
Ve sklenici má Ultreia Rapolao z pera Raúla Péreze hustou purpurově červenou barvu. První přivonění k vínu Ultreia Rapolao odhalí nuance pomerančového džemu a ostružin. K ovocným složkám buketu se přidávají tóny zrání v sudech a ještě ovocnější, balzamické nuance.
Toto španělské víno chutná příjemně suché. Bylo lahvováno s pouhými 1,2 gramy zbytkového cukru. Jedná se o skutečně jakostní víno, které jasně vyniká jednoduššími vlastnostmi, a tak i přes svou suchost toto španělské víno přirozeně potěší nejjemnější vyvážeností. Chuť nepotřebuje nutně velké množství zbytkového cukru. Toto hutné červené víno je plné a na patře mnohovrstevnaté. Díky přítomným ovocným kyselinkám je Ultreia Rapolao na patře nádherně svěží a živé. Závěr tohoto červeného vína z vinařské oblasti Castilla y León, přesněji z Bierzo DO, které je schopno dobře vyzrát, zaujme svým pozoruhodným závěrem.
Vinifikace Raúl Pérez Ultreia Rapolao
Mocné španělské víno Ultreia Rapolao je jednodruhové víno vyrobené z odrůdy Mencia. Po sklizni jsou hrozny rychle převezeny do lisovny. Zde se třídí a pečlivě drtí. Kvašení pak probíhá v malých dřevěných kádích při kontrolovaných teplotách. Po kvašení následuje několikaměsíční zrání na jemných kvasnicích a nakonec se víno stáčí do lahví.
Doporučení k jídlu pro Ultreia Rapolao od Raúla Péreze
Toto červené víno ze Španělska si ideálně vychutnejte při teplotě 15-18 °C s cizrnovým kari, špagetami s kapary a rajčatovou omáčkou nebo dušenou zeleninou s pestem.
- Další produkty od Raúl Pérez