- Toto červené víno vyrobené z hroznů Grenache, Mourvèdre a Syrah skvěle doplní pokrmy, jako je bramborová pánev s lososem nebo treska se zeleninou s okurkou a hořčicí
- Pro znalce je toto víno z údolí Rhôny nápadně výrazné
- Toto francouzské červené víno je ideální jako harmonický dárek pro dobré přátele
Připraveno k odeslání dnes, Dodací lhůta ca. 2-3 pracovní dny
balení!
Více informací o La Grangelière Vacqueyras AOC - Pierre Amadieu
Víno La Grangelière Vacqueyras od Pierra Amadieu z údolí Rhôny má ve sklenici hustou, fialově červenou barvu. Pootočením sklenice se toto červené víno projeví vysokou hustotou a plností, která je patrná v silných kostelních oknech na okraji sklenice. Vůně tohoto červeného vína z údolí Rhôny okouzlí tóny džemu z lesních plodů, sultánek, třešní Mon Cheri a černého rybízu. Sledujeme-li aromatiku dále, přidává se perníkové koření, vanilka a doutníková krabice, podpořené vlivem dubu.
Toto francouzské víno potěší svou elegantně suchou chutí. Bylo lahvováno s pouhými 2,6 gramy zbytkového cukru. Jak se dá od vína této cenové kategorie očekávat, toto francouzské víno i přes svou suchost okouzlí dokonalou vyvážeností. Aroma nepotřebuje nutně cukr. Díky přítomným ovocným kyselinkám je La Grangelière Vacqueyras na patře nádherně svěží a živé. V závěru toto červené víno z vinařské oblasti údolí Rhôny, které lze dobře skladovat, potěší svou značnou délkou. Opět se objevují tóny sušeného ovoce a moruše. V závěru se přidávají minerální tóny půdy s převahou jílu.
Vinifikace Pierre Amadieu La Grangelière Vacqueyras
Toto silné červené víno z Francie se vyrábí z hroznů odrůd Grenache, Mourvèdre a Syrah. V údolí Rhôny roste vinná réva, z níž se vyrábí hrozny pro toto víno, na jílovitých půdách. Po sklizni se hrozny rychle dostanou do vinařství. Zde se třídí a pečlivě rozbíjejí. Následuje kvašení v sudech při kontrolovaných teplotách. Po vinifikaci následuje patnáctiměsíční zrání ve velkých dubových sudech.
Doporučení k jídlu pro Pierre Amadieu La Grangelière Vacqueyras
Toto francouzské červené víno si nejlépe vychutnáte při teplotě 15-18 °C. Je ideální jako doprovodné víno. Skvěle se hodí jako doprovod k dušenému kuřeti na červeném víně, telecímu vařenému řízku s fazolemi a rajčaty nebo husím prsům se zázvorovým červeným zelím a majoránkou.
Ocenění pro La Grangelière Vacqueyras od Pierre Amadieu
Kromě pověsti skutečně prémiového produktu se toto červené víno od Pierra Amadieu může pochlubit také oceněními. Konkrétně se jedná o ročník 2018
- Wine Advocate Robert M. Parker - 90 bodů
- Další produkty od Pierre Amadieu