Více informací o Hécula Jeroboam 5,0 l - Bodegas Castaño
Ve sklenici má Hécula Jeroboam 5,0 l z Bodegas Castaño hustou fialově červenou barvu. Toto červené víno Bodegas Castaño odhaluje ve vůni všechny druhy ostružin. Jako by to už nebylo působivé, díky zrání v malých dřevěných sudech se přidává opečené dřevo, čokoláda a černý rybíz.
Toto červené víno z Bodegas Castaño je určeno pro milovníky suchého vína. Hécula Jeroboam 5,0 litru se tomu velmi blíží, protože bylo vinifikováno s pouhými 1,7 gramy zbytkového cukru. Struktura tohoto silného červeného vína je na patře nádherně hutná. Díky mírné ovocné kyselosti Hécula Jeroboam 5,0 litru lichotí chuti příjemným pocitem, aniž by mu chyběla šťavnatá živost. V závěru toto víno z vinařské oblasti Murcia, které má dobrý potenciál ke zrání, nakonec zaujme svou značnou délkou. Opět se objevují tóny ostružin. V závěru se přidávají minerální tóny z půdy s převahou jílu a hlíny.
Vinifikace vína Hécula Jeroboam 5,0 l z Bodegas Castaño
Toto víno se jednoznačně zaměřuje na jednu odrůdu, a to Monastrell. Pro toto nádherně silné jednodruhové víno z Bodegas Castaño byly použity pouze ty nejlepší hrozny. Hrozny rostou v optimálních podmínkách v Murcii. Vinná réva zde zapouští kořeny hluboko do hlinitých a jílovitých půd. Hrozny pro toto červené víno ze Španělska se sklízejí výhradně ručně, když jsou dokonale zralé. Po ruční sklizni se hrozny okamžitě převezou do lisovny. Zde se třídí a pečlivě drtí. Následuje kvašení v nerezových tancích a malých dřevěných sudech při kontrolovaných teplotách. Na konci fermentace může Hécula Jeroboam 5,0 l ještě 6 měsíců harmonizovat na jemných kvasnicích.
Doporučení k jídlu pro Hécula Jeroboam 5,0 l z Bodegas Castaño
Toto červené víno ze Španělska si nejlépe vychutnáte při teplotě 15-18 °C jako přílohu ke špenátu s mandlemi, dušenému kuřeti na červeném víně nebo tortillám s pórkem.