- Toto bílé víno z nejlepších hroznů se skvěle hodí k zeleninovému salátu s červenou řepou nebo k rukolovým penne
- Pro znalce je toto víno z Mosely neuvěřitelně moderní
- Toto německé bílé víno je ideální jako harmonické víno na svatodušní svátky nebo jako letní víno
balení!
Více informací o Erdener Treppchen Riesling GG trocken - Dr. Loosen
Lehkonohý Erdener Treppchen Riesling GG z pera Dr. Loosena září ve sklenici zářivou světle žlutou barvou. Po prvním zavíření se toto bílé víno vyznačuje nádhernou lehkostí, díky níž ve sklenici hbitě tančí. Buket tohoto bílého vína z Mosely okouzlí nuancemi citronu, třešňového květu, růžového grapefruitu a physalis. Pokud sledujeme vůni dále, přidává se hořká čokoláda, celá ořechová čokoláda a křehké ovoce.
Toto víno zaujme svou elegantně suchou chutí. Bylo lahvováno s mimořádně nízkým obsahem zbytkového cukru. Jak se dá očekávat od vína ze segmentu špičkových vín, toto německé víno přes veškerou svou suchost přirozeně okouzluje tou nejlepší vyvážeností. Chuť nutně nepotřebuje cukr. Lehkonohé a mnohovrstevnaté, toto hutné bílé víno se na patře představuje samo. V závěru toto víno z moselské vinařské oblasti, které lze dobře skladovat, potěší svou značnou délkou. Opět se objevují tóny manga a limetky.
Vinifikace Erdener Treppchen Riesling GG od Dr. Loosena
Toto bílé víno se jednoznačně zaměřuje na jednu odrůdu, a to Ryzlink rýnský. Pro toto nádherně elegantní jednodruhové víno od Dr. Loosena byly použity jen ty nejlepší hrozny. Po ruční sklizni jsou hrozny rychle dopraveny do vinařství. Zde jsou vybrány a pečlivě rozděleny. Kvašení pak probíhá v nerezových tancích při kontrolovaných teplotách. Po kvašení následuje několikaměsíční zrání na jemných kvasničných kalech, než se víno konečně stáčí do lahví.
Doporučení k jídlu pro Dr. Loosen Erdener Treppchen Riesling GG
Vyzkoušejte toto bílé víno z Německa ideálně dobře vychlazené při teplotě 8-10 °C jako doplněk ke kokosovo-limetkovému rybímu kari, dušené zelenině s pestem nebo zelenině na pánvi wok s rybou.
- Další produkty od Weingut Dr. Loosen